Erdoğan'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak en temel güç eğitimli, nitelikli insan gücüdür. Bu anlayışla, eğitim her zaman öncelikli meselelerimizden biri olmuştur." ifadesini kullandı.

Haberler 09.09.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, 2019-2020 eitim-öretim ylnn balamas dolaysyla mesaj yaymlad.

Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiyenin, gelime yolunda önemli mesafe katettiini belirten Erdoan, Kalknma ve ilerleme yolunda Türkiyeyi hedeflerine ulatracak en temel güç eitimli, nitelikli insan gücüdür. Bu anlayla, eitim her zaman öncelikli meselelerimizden biri olmutur. Ülkemizin, baarl ilerleyiini sürdürebilmesi ve 2023 hedeflerine ulaabilmesi için eitim yatrmlarnn artrlmas, eitimdeki kalitenin yükseltilmesi ve çan gereklerine uygun olarak eitim anlaynn yenilenmesi elzemdir. deerlendirmesinde bulundu.

- Günün ihtiyaçlarna uyum salamaya devam edeceiz

Özellikle son dönemde hayata geçirilen uzun vadeli politikalar ve verilen büyük emekler sonucunda eitim alannda ulalan seviyenin memnuniyet verici olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, mesajnda unlar kaydetti:

Geleceimizin teminat çocuk ve gençlerimizin iyi bir eitim almas, kaliteli bir mesleki eitimin yan sra gelimeye ve aratrmaya açk bir bak açsna sahip olabilmeleri, özgüveni yüksek, milli ve manevi deerlerine bal nesiller yetitirilmesi için bütün imkanlarmz seferber ettik. Tüm çocuk ve gençlerimizin frsat eitlii içinde eitim-öretim olanaklarndan faydalanabilmesi için çalmaya, özel sektör temsilcilerinin ve hayrsever vatandalarmzn da desteiyle, eitim alannda önemli atlmlar gerçekletirmeye, bu alanda yeni reformlarla günün ihtiyaçlarna uyum salamaya devam edeceiz.

Bata ailelerimiz olmak üzere, çocuklarmz emanet ettiimiz öretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve eitim camiasnn tüm mensuplarnn hedeflerimize ulama yolunda devletimize destek vermeleri ve güç birlii yapmalar bizler için büyük önem tamaktadr. Bu düüncelerle, 2019-2020 eitim öretim ylnda öretmenlerimiz ve örencilerimiz bata olmak üzere bütün eitim camiamza baarlar diliyor, tüm vatandalarm en kalbi duygularla selamlyorum.

Ana Sayfaya Git