Eren Bülbül'ün sitemi dergiye kapak adı oldu

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan 6 öğrenci, ziyaret sırasında etkilendikleri devlet korumasındaki çocuklar için onların da katkısıyla dergi çıkardı

Haberler 12.04.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir grup örenci ve devlet korumasndaki çocuk, yine koruma altndaki çocuklar için çkarttklar dergiye, Trabzonda geçen yl PKKllarca ehit edilen 15 yandaki Eren Bülbülün ifadesinden esinlenerek, yi ki Varsn çocuk adn verdi.

Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesinde okuyan örenciler devlet korumasna alnan çocuklar ziyaret etti.

Onlara toplum için ne kadar deerli olduklarn göstermek isteyen örencilerden 6s öretmenlerinin de desteiyle dergi çkarmaya karar verdi.

Örenciler, devlet korumasna alnan 47 çocuun da katksyla, çocuk evleri ile siteleri için bilim, kültür ve deerler eitimi dergisi hazrlad.

- Anne ve baba gibi ifadelere yer verilmiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna bal kurumlarda kalan çocuklara yönelik hazrlanan, onlarn eksikliini hissedebilecei anne ve baba gibi ifadelerin yer almad iirler ve öykülerin bulunduu dergiye Trabzonun Maçka ilçesi krsalnda geçen yl PKKl teröristlerce ehit edilen 15 yandaki Eren Bülbülün daha önce sosyal medyadan paylat, Biri de çkp demiyor ki; Eren iyi ki varsn siteminden esinlenerek, yi ki Varsn çocuk ad verildi.

Diyarbakrda devlet korumasnda bulunan çocuklara datlan ve her ay çkarlmas planlanan derginin ulusal hale getirilerek, Türkiyede devlet korumas altndaki binlerce çocua ulatrlmas hedefleniyor.

- çocuklara hayattayken deerli olduklarn hissettirmeliyiz

Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencilerinden Dilan Ate, Türkiyede annesi, babas hayatta bulunmayan, ya da yanlarnda olmayan çocuklarn gönlüne dokunmak için bu projede yer aldn belirtti.

Amine Tekin, Türkiyede anne, baba sevgisinden mahrum olan çok sayda çocuk olduunu dile getirerek, Deerler eitiminde aile kavramna yönelik konular var. Ancak aileden mahrum olan çocuklar da var. Onlarn olumsuz etkilenmemeleri adna dergi çkarmak istedik. Eren Bülbülün son mesaj da bize ilham kayna oldu. dedi.

Dergide En güzel yetim Peygamberimiz sayfasn oluturduklarn anlatan Tekin, Gerek koruma altndaki çocuklar gerekse sokakta yaayan ve çevremizdeki çocuklara hayattayken bizler için ne kadar deerli olduklarn hissettirmeliyiz. diye konutu.

Neslihan Melikolu, dergiyi datklar zaman çocuklarn gözlerindeki mutluluu görmenin her eye deer olduunu aktard.

- Hedef 14 bin çocua destek olmak

Okulun tarih öretmeni Ferda Salk, yi ki Varsn çocuk dergisinin koruma altndaki çocuklar ve sokakta yaayan çocuklarn ihtiyaçlarna göre hazrlandn belirtti.

Her çocuun deerli olduunu hissetmek istediine iaret eden Salk, dergi için ehit Erenin sitemini kendilerine rehber edindiklerini kaydetti.

Salk, Eren orada bir sitemde bulunmutu. Biz o sitemi çocuklarn deer görme isteinin bir sembolü olarak gördüümüz için dergimizin ad olarak belirledik. Hatta dergileri çocuklara datrken, yi ki varsn Ahmet, yi ki varsn Aye deyince çocuklarn ne kadar onur duyduunu da gördük. ifadelerini kulland.

Mevcut yaynlarn genelinde deerlerin anne ve baba kavram üzerinde verildiini dile getiren Salk, koruma altnda bulunan çocuklarn da deerli olduklarn onlara hissettirmek istediklerini vurgulad.

Türkiyede devlet korumasnda bulunan 14 bin çocua bu dergilerle destek olmak istiyoruz. ifadesini kullanan Salk, dergide koruma altndaki çocuklara, ufuklarn açmak için baarya ulaan kiilere de yer verdiklerini aktard.

Ana Sayfaya Git