Eren resitali!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından "Sevme Sanatı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen resitalde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Oytun Eren sahne aldı.

Haberler 27.02.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Atatürk Kültür Merkezinde gerçekletirilen etkinlikte Prof. Dr. Erenin verdii piyano resitali büyük ilgi gördü.

Gösterilen ilgiden dolay resitali baz sanatseverler ayakta bazlar ise yerde oturarak, izledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, yapt konumada medeniyetler ehri Mardinin ayn zamanda bir sanat ehri olduunu belirtti.

Üniversite olarak yola çkarken örenci merkezli bir strateji belirlediklerini ve bu yönde çalmalar yürüttüklerini kaydeden Özcoar, her yl bir tema ile çeitli etkinlikler düzenlemeyi planladklarn söyledi.

Resital büyük ilgi gördü

Özcoar, Örencilerimizin azndan ilk çkan kelime sevme oldu. Bu yl ki temamz sevme olacak, sevgi olacak, muhabbet olacak. dedi.

Etkinliin tema koordinatörü Nesrin Yeilmen de belirledikleri tema ile insanlarn yüreine dokunma ve sevme duygusunu pekitirmek istediklerini aktard.

Mardinde uzun yllar düzenlenmeyen bir resital ile etkinliklere balamak istediklerini kaydeden Yeilmen, Her sene yeni bir tema, yeni bir bak açsyla bu tarz etkinlikleri devam ettirmek istiyoruz. çok heyecan verici bir durum. diye konutu.

Piyanist Prof. Dr. Eren de Mardinde daha önce hiç konser vermediini vurgulayarak, bu konserin kendisine müthi bir deneyim kazandrdn bildirdi.

Tarih kokan Mardin çok kültürlü bir ehir. Böyle bir ehirde klasik müzik konseri vermek çok güzel bir duygu. diyen Eren, herkese teekkür etti.

Rektör Özcoar etkinlik sonunda Prof. Dr. Erene plaket verdi.

Ana Sayfaya Git