Erişime açıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, üniversitelerin rektörleri ve kariyer merkezi yöneticilerinin erişimine açılan, "Üniversite Kariyer Merkezleri Kitabı", "Yetenek Kapısı Platformu" ve "Kariyer Planlama Dersi Örnek Müfredatı" ile üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olunması ve kariyer merkezlerinin etkin yönetimi hedefleniyor.

Haberler 09.12.2019 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan, Türkiye ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetindeki (KKTC) üniversiteler için örencilerin kariyer planlamalarn salamak, gençlerin nitelikli, hzl ve doru istihdamna destek amacyla 3 yeni hizmet hayata geçildi.

nsan Kaynaklar Ofisinden yaplan açklamaya göre, üniversite örencilerinin kariyer planlamalarna destek olunmas ve kariyer merkezlerinin etkin yönetiminin salanmas amacyla Yetenek Kaps Platformu ve Kariyer Planlama Dersi Örnek Müfredat ile Üniversite Kariyer Merkezleri Kitab hazrland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi araclyla izlenen, kariyer merkezlerinin etkin çalmas amacyla kaleme alnan ve üniversitelere gönderilen kitap kariyer merkezlerinin temel tan oluturuyor.

Kitapta, kariyer merkezlerinin organizasyon yaps ve verilecek hizmetlerin uygulanma ekilleri detayl anlatlrken, Kariyer Merkezi çalma Plannda ise gençlere sunulacak kariyer hizmetleri, paydalarn rolleri, sorumluluk ve katklar hakknda bilgiler veriliyor.

- Gençler ve iverenlere sürekli iletiim imkan salanyor

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi, örenci ve mezunlarn nitelikli istihdamna katk salamak amacyla bir internet platformu olan Yetenek Kapsn üniversitelerin hizmetine sundu. Kariyer merkezlerinin ihtiyaçlarna göre hazrlanan Yetenek Kaps Platformu, gençler ve iverenlerin zamandan ve mekandan bamsz ekilde sürekli iletiimde kalabilmelerini salyor.

Örenciler ve mezunlar Yetenek Kapsnda profil oluturarak, kariyer ana ilk adm atabilecek. Profil araclyla kariyer fuarlar, etkinlikleri ve eitimler incelenebilecek. Gençler söz konusu etkinlik ve eitimlere, Yetenek Kaps üzerinden bavurabilecek.

Yetenek Kaps iverenler için de doru ve hzl insan kaynana ulamay kolaylatracak. verenler, bünyelerindeki i ve staj ilanlarn, fuar ve etkinlikleri a üzerinden gençlere daha kolay duyururken, gençler de bu duyurular araclyla iverenlerle iletiime geçebilecek.

Ayrca a da yer alan farkl modüllerle gençler kariyer merkezlerindeki danmanlardan randevu alabilecek. Kariyer merkezleri ve Yetenek Kaps üzerinden örenci ve iveren arasndaki iletiim takip edilebilecek.

- Kariyer Planlama Dersinin zorunlu olmas öngörülüyor

Ofis tarafndan üniversitelere gönderilen Kariyer Planlama Dersi Örnek Müfredatnn üniversitelerin birinci snflarnda zorunlu olarak verilmesi öngörülüyor. Bu dersle gençlerin yüksekörenimlerinin erken döneminde kariyer bilincine sahip olmalar hedefleniyor.

Böylece reel sektörün beklentileri ve talepleri hakknda fikir sahibi olan örencilerin kiisel ve profesyonel geliimlerine ilikin beceriler edinmeleri ve eitimlerinden maksimum verim almalar salanacak.

Ana Sayfaya Git