Erken eğitim!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklar için Erken Çocukluk Eğitim Takvimi hazırladıklarını belirterek, "Bir velimiz veya öğretmenimiz, '365 gün boyunca bir çocukla ne yapılır, nasıl yapılır, hangi oyunlar oynanır, hangi bilimsel terimler gözden geçirilir, günün sözü nedir, o gün için değerlerimizle ilgili nasıl bir içerik vardır?', bütün bunları her gün takvim yaprağında bulma imkanına sahipler." dedi.

Haberler 17.10.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selçuk, Zeytinburnu ehit brahim Ylmaz Anaokulunda düzenlenen Erken çocukluk Eitimi Tantm Toplantsnda yapt konumada, geçen hafta okul öncesi eitim kurumlarnn 5 gün olmak üzere açldn anmsatarak, çocuklarn okula rahatça gitmesi için her türlü ortam saladklarn söyledi.

Okul öncesi eitimi zenginletirmek amacyla TRT EBA televizyonunda 12 Ekimden itibaren okul öncesi çocuklar için hazrladklar program dizisinin günde 2 kere yaymlandn aktaran Selçuk, çocuklarn her ortamda ve frsatta, daha çok ve nitelikli eitim alabilmesi için frsat oluturduklarn, Ailece ad altnda bir kuakla da bu program desteklediklerini dile getirdi.

çocuklarn ihtiyaç duyduklar krtasiye malzemelerin karlanmas ve belli durumlarda çocuklara ödenek gönderilmesi için çalmalar sürdürdüklerini dile getiren Selçuk, Ancak Türkiyede 14 bin civarnda mezra ve köy var. Yani eriimde ksmen sorun yaayan çocuklarmz için de özel çalmalar yapyoruz. Gezici öretmen snf, tama merkezi ana snf, gezici snf ve yaz okullar, bu çalmalardan bazlar. Bu dönemde 14 bin mezra ve köy halk yerleim yerindeki yaklak 20 bin civarnda çocuk için, onlarn artlarna uygun olarak da gezici öretmen modeliyle bu desteimizi sürdürmü oluyoruz. diye konutu.

çOCUKLARIMIZ çN ERKEN çOCUKLUK ETM TAKVM HAZIRLADIK

çocuklar ve öretmenlerin desteklenmesi amacyla yaptklar daha birçok çalma olduuna ve bunlarn hayata geçtiine iaret eden Selçuk, erken çocukluk dönemi eitimine ilikin yaplan çalmalarla ilgili u bilgileri verdi:

çocuklarmz için Erken çocukluk Eitim Takvimi hazrladk. Bir velimiz veya öretmenimiz, 365 gün boyunca bir çocukla ne yaplr, nasl yaplr, hangi oyunlar oynanr, hangi bilimsel terimler gözden geçirilir, günün sözü nedir, o gün için deerlerimizle ilgili nasl bir içerik vardr?, bütün bunlar her gün takvim yapranda bulma imkanna sahipler. Benim Oyun Sandm ad altnda bir sandmz var. Bu sandmz bir çocuun okul öncesinde ihtiyaç duyabilecei hemen her eyi içinde barndryor. Bu sandkta çocuklarn çok daha erken yalarda, okula, hatta ana snfna gelmeden önceki yllarda neyi nasl yapabilecei konusunda çok zengin materyaller var ve bunu çocuklarmza ulatryoruz. Konuan duvarlarla ilgili bir çalmamz var. Bir eyden çok ey etkinlik setimiz var. lk Arkadam kitapç da bu çalmalardan bir tanesi.

Milli Eitim Bakan Selçuk, bu çalmalar eriemedikleri ve az eritikleri hiçbir çocuun kalmamas, öretmenlerin yalnz hissetmemesi amacyla yaptklarn ifade ederek, Her zaman onlarn yanndayz ve ihtiyaç duyduklar her türlü materyali karlamak için çalyoruz. dedi.

ERKEN çOCUKLUK ETMNDEK çALIMALARIMIZA HIZLA DEVAM EDECEZ

Akademisyen ve öretmenlerin bu çalmalar yaparken büyük bir gayret gösterdiklerine dikkati çeken Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu çalmalar yaparken sanrsnz bilimsel çalma yapmyorlar, bir ekilde resmi bir görevle megul deiller, sadece oyun oynuyorlar. Oyun oynar gibi yaplan bu çalmalarn bereketi ve elencesi çok daha yüksek. çocuklar için bir ey yapyor olmann hazz gerçekten inanlmaz. Bu hazz hep birlikte paylama frsat veren emei geçen bütün arkadalarmza, meslektalarmza çok teekkür ediyorum. çünkü bu iler el birlii, i birlii ve gönülle olur. Eer bunu sadece resmi görev çerçevesinde yapmaya çalrsak emin olun eksik, zayf ve kimsesiz kalr. Bunun önüne geçebilmek için de hep birlikte çocuklarn gözündeki prlty artrmak, klarn yükseltmek ve yüceltmek için daha çok çalmamz lazm, çok ödevimiz var. Bu ödevlerimizi yapmak için de erken çocukluk eitimindeki tüm çalmalarmza daha büyük bir hzla devam edeceiz. çocuklarmzn okula geliyor olmasyla yetinmiyoruz, ayn zamanda EBA TVdeki içeriklerle desteklenmesini, burada ismini saydm eitim paketleri ve destek materyalleriyle de zenginlemelerini salamaya gayret ediyoruz. Bu çalmalarmz daha da artacak.

BAKAN SELçUK, BENM OYUN SANDIIM SETNN ULATII ÖRENCLERLE GÖRÜTÜ

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konumasnn ardndan Benim Oyun Sandm setinin ulatrld Elaz Merkez Yukar çakmak Köyünde yaayan okul öncesi eitimi alamayan Elif Barunduk ve öretmen Nihan Karabulutla canl balantyla görütü.

Selçuk, Karabulut ile Barunduk ve ailesini selamlayarak, stanbuldan sesleniyor olmann mutluluunu yaadn dile getirdi.

Öretmen Karabulut, yaptklar çalmalar dorultusunda il merkezine bal 45 örencinin okul öncesi eitim alamadn, bulunduklar yerde okul olmadn, bu örencilerin tamal sistemle kilometrelerce uzaklktaki baka okullara gidemeyecek kadar küçük olduunu, Barundukun da bu örencilerden biri olduunu ve Benim Oyun Sandm projesi sayesinde artk öretmenlerin örencilerin yanna gittiini anlatt.

Ana Sayfaya Git