"Ertuğrul Gazi" mobil oyun oldu

Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrul Gazi'nin tarihe iz bırakan destansı mücadelesi, 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi tarafından "mobil oyun" platformlarına taşındı.

Haberler 16.04.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihte en uzun süre hüküm sürmü devletler arasnda yerini alan, kazand destans zaferler ve adaletli yönetim sistemiyle hayranlk uyandran Osmanlnn uurunu yaamak ve yaatmak isteyenler, imkan bulduklar her sektörde gayret gösteriyor.

Türkiyede son yllarda bata sinema filmi, televizyon dizileri ve tiyatro sahneleri olmak üzere birçok alanda Osmanl rüzgar esiyor. Tarihini merak eden ve sahip çkan herkesin ilgi gösterdii tarihi materyaller, teknolojinin de gelimesiyle birçok alanda yer tutuyor. Osmanl dönemine tanklk edemeyenler, senaryolarn yan sra biliim sektöründe gelitirilen bilgisayar ve cep telefonu oyunlaryla da o dönemi yaamaya çalyor.

- Oyunu, kald yurtta 6 ayda tamamlad

Osmanlnn temelini atarak tarihe mühür vuran Erturul Gazi de son yllarda çeitli sektörlerde ilenen isimler arasnda. Osmanlnn kurulmas için önemli roller üstlendii birçok tarihçi tarafndan da kabul edilen, Ouzlarn Kay boyu lideri, Osmanl Beyliinin kurucusu Osman Beyin babas Erturul Gazinin destans mücadelesi bir üniversite örencisi tarafndan mobil oyun dünyasna tand. Erturul Gazinin 3 boyut karakterine bürünebilen oyun, Apple App Store ve Google Play Store de ücretsiz indirme olanayla kullanclarn beenisine sunuldu.

Erturul Gazi üzerinden ilenen Erturul Gazi 3D Kay Boyu oyunu Kaylarn, Haçllar ve Moollar ile mücadelesini anlatyor. zmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü birinci snf örencisi 20 yandaki Umur Burak, oyun yazlm ve modellemesini kald Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdunda kt imkanlara ve zayf internet balantsna ramen günde 8-10 saat çalarak 6 ayda tamamladn anlatt. Burak, baz 3D modellerini de satn aldn belirtti.

Küçüklüünden beri Türk tarihine ve kültürüne ilgi duyan, Tarihimizi anlatan oyunlar neden yok? sorusunun ardndan oyun platformundaki boluu doldurmak için kollar svayan Burak, yazn çalarak biriktirdii parayla bilgisayar alp, hayallerini gerçekletirmek için ie koyulduunu anlatt.

Ana Sayfaya Git