Eruhlu Kerem uzaktan eğitimde de önlüğünü çıkarmıyor

Siirt'in Eruh ilçesinde birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Kerem Ertuğrul, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan uzaktan eğitim için mavi önlüğünü giyerek ekran karşısına geçiyor

Haberler 02.04.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Eruh ilçesinde birinci snf örencisi 7 yandaki Kerem Erturul, uzaktan eitimde de önlüünü çkarmyor.

Milli Eitim Bakanlnca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yaylmasn engellemek amacyla eitime verilen ara nedeniyle balatlan uzaktan eitim sürüyor.

Türkiyede ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan binlerce örenci, sabah erken saatte bilgisayar ve televizyonlarn karsna geçerek TRT-EBA TV ve Eitim Biliim A (EBA) üzerinden derse katlyor.

Bu örencilerden biri de Eruhta yaayan Cumhuriyet lkokulu birinci snf örencisi Kerem Erturul.

Okul heyecann evinde de sürdüren Kerem, hafta içi her sabah uyanndnda kahvaltsn yapyor, okula gidiyormu gibi önlüünü giyiniyor, kitap, kalem ve defterini alarak ekran karsna geçiyor.

Dersleri okuldaki gibi büyük bir ciddiyetle dinleyen Kerem, teneffüs vaktinde kardeleri ile vakit geçiriyor, ders baladnda yeniden masasna geçiyor.

Derste not alan Kerem, dinledii derslerin tekrarn ve ödevlerini de yapyor.

Kerem, AA muhabirine yapt açklamada, okulunu ve arkadalarn çok özlediini söyledi.

Okumay çok sevdiini dile getiren Kerem, yeniden okullarn açlaca, öretmenlerine ve arkadalarna kavuaca günü beklediini belirtti.

- Onu okula gidiyormu gibi her sabah hazrlyorum

Anne Elif Erturul, 5 çocuu olduunu, çocuklarnn eitimden geri kalmamas için ailece büyük çaba sarf ettiini ifade etti.

Erturul, Kerem okumaya çok istekli. Onu okula gidiyormu gibi her sabah hazrlyorum. Heyecanla televizyon önünde ders saatini bekliyor. çocuklarmz eitimden mahrum brakmayan herkese ükranlarm sunuyorum. dedi.

Baba Nevzat Erturul da çocuklarnn derslerden kopmamas için her sabah evde okul heyecann diri tutmaya çaltklarn aktard.

Koronavirüs ile mücadelede yetkililerin uyarlarn dikkate aldklarn dile getiren Erturul, Herkesin bu virüsle mücadelede evden çkmamas önem tayor. Biz de evden çkmayan çocuklarmzn derslerinden geri kalmamas için balatlan uzaktan eitime önem veriyoruz. diye konutu.

Erturul, Keremin okulu çok sevdiini ve uzaktan eitim sürecinde de önlük giydiini aktararak, olunun okul heyecann sürdürmesinden mutluluk duyduklarn kaydetti.

Keremin sabah erkenden okul sevinci ile uyandn anlatan Erturul, öyle konutu:

Kerem, sabah ayn heyecanla okula gidecekmi gibi kahvaltsn yapp, saat 09.00 gibi dersin bana geçiyor. Ayn ekilde önlüünü giyip dersleri takip ediyor. Milli Eitim Bakanmz Ziya Selçuk ve bütün devlet büyüklerimize teekkür ediyorum. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Her zaman devlet büyüklerimizin yanndayz. Onlarn uyarlarn dikkate alarak bu virüsten en az zararla kurtulacamza inanyorum. Salk çalanlarmza da buradan teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git