Eskirimin durağı Diyarbakır oldu

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından düzenlenen "Şehir Şehir Eskrim" projesinin 11. durağı Diyarbakır oldu.

Haberler 13.07.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Federasyondan yaplan açklamaya göre, projenin Diyarbakr duranda ilk röportaj konuu olan Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü ube Müdürü Aydn çetin, ilde devam eden eskrim faaliyetleri hakknda bilgi verdi.

Diyarbakrda eskrim brannda çalmalarnn 2019dan bu yana sürdüünü anlatan çetin, Eskrim antrenörümüz Ece Hanmn ilimize atanmasyla birlikte bu branta çalmalarmz balad. Bu yl turnuvalara ilk kez katlma ans da yakaladk. limizde 15e yakn lisansl sporcumuz var. nanyoruz ki Diyarbakr bundan sonra eskrimde adn duyurmaya devam edecek. Özellikle eskrim gibi olimpik branlar bata olmak üzere sporun her zaman yanndayz. Diyarbakr en iyi ekilde temsil etmeye, ülkemize milli sporcular kazandrmak için elimizden gelen destei vermeye hazrz. ifadelerini kulland.

Diyarbakr Eskrim l Temsilcisi Ece Peli Güçlü ise ilde eskrim brann yaygnlatrma çalmalarnn devam ettiini belirterek, unlar kaydetti:

ESKRMN DURAI DYARBAKIR

2018 ylnda Diyarbakrda il temsilciliini aldm. 2019 ylnda Bakanlmz tarafndan ilimize eskrim antrenörü olarak atandm. Flöre brannda ikinci kademe eskrim antrenörüyüm. Bir yldr bu bran ilimizde yaygnlatrmaya çalyoruz. Öncelikle okullarmza giderek branmz tantmaya çaltk. Daha sonra il müdürlüümüzce yaplan yetenek taramasnda yetenekli örencilerimizi kefederek eskrime yönlendirdik. 15 civarnda sporcuyla flöre brannda çalyoruz. Bu sene içinde federasyonumuz tarafndan düzenlenen müsabakalara da katlm saladk. Önümüzdeki dönem hedeflerimiz, lisansl sporcu saymz yükseltmek ve Diyarbakr bu branta tannm illerden biri haline getirmek.

Diyarbakrn genç eskrimcileri Murat Efe Birici, Muhammed Veysel Özgün, Bedirhan Emir Birici, Zeynep Sude Kaya ve Berrak Betül Gögül; eskrime balama hikayeleri, salgn dönemi çalmalar ve hedeflerini paylarken, eskrimci velisi Pelin Gögül de deneyimlerini aktard.

Diyarbakrl eskrimciler, proje kapsamnda olimpik eskrimci rem Karamete ile görüntülü görütü.

ehir ehir Eskrim projesinin bir sonraki dura Elaz olacak.

Ana Sayfaya Git