Esra'nın büyük başarısı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde geçen sene PKK'lıların saldırısına maruz kalan Koşuyolu Ortaokulu'nun öğrencisi Esra Çukur, TEOG sistemi kapsamındaki sınavlarda aldığı 499 puanla İstanbul Erkek Lisesi'ne yerleşti. Çukur "Genelde kadınların çok fazla tercih ettiği bir meslek değil ama ben pilot olmak istiyorum. Diyarbakır hep terör ile anılıyor ama bundan sonra bilimsel ve kültürel başarılarıyla anılmasını arzuluyorum"

Haberler 13.08.2017 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKnn saldrlarna maruz kalan Kouyolu Ortaokulunun örencisi Esra çukur, Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) sistemi kapsamndaki snavlarda ald 499 puanla stanbul Erkek Lisesini kazand.

Kanl terör eylemleri gerçekletiren PKKllarn bölgedeki çocuk ve gençleri eitimden yoksun brakmak için okullar da hedef alan saldrlarna ramen Balar lçe Milli Eitim Müdürlüünün açt destekleme ve yetitirme kurslarna katlan örencilerin gayreti sonuç verdi.

çok sayda saldrya maruz kalan Kouyolu Ortaokulunda eitim gören Esra çukur, TEOG sistemi kapsamndaki snavlarda ald 499 puanla stanbul Erkek Lisesini kazanma baarsn gösterdi.

çukur, saldrlara inat ders çalmay brakmayarak, baarl olduunu söyledi.

Baarsnda ailesinin ve öretmenlerinin büyük katksnn bulunduunu aktaran çukur, öyle konutu:

Geri kaldmz derslerimizde öretmenlerimiz bize yardmc oldular. Arkadalarmzla birbirimize destek verdik. Bütün olaylara ramen azim ile çalarak hedefime ulatm. lk bata stanbul Galatasaray Lisesini istiyordum ama ilerde seçeceim pilotluk meslei için stanbul Erkek Lisesini tercih ettim. stanbula gideceim için çok heyecanlym.

TERÖR SALDIRILARI OLDUU GÜNLERDE OKULA GDEMEMTK

Terör olaylarnn yaand dönemde çok zorlu bir süreç geçirdiini dile getiren çukur, yaadklarn u sözlerle aktard:

Okul hasar görmütü ve onarlmt. Okula gidemediim için derslerimden geri kalma durumum da vard. O dönemde büyük zorluklar çektik. Benim için zorlu bir süreçti. Tedirgin olmutuk ve bomba patlar düüncesiyle korkuyorduk. Bu artlara ramen ders çalmay sürdürdüm.

PLOT OLMAK STYOR

Dört kardei daha bulunduunu ve ailesinin gelirinin düük olmas nedeniyle maddi sknt yaayacan belirten çukur, hayrseverlerden destek istedi.

çukur, unlar kaydetti:

Genelde kadnlarn çok fazla tercih ettii bir meslek deil ama ben pilot olmak istiyorum. Diyarbakr hep terör ile anlyor ama bundan sonra bilimsel ve kültürel baarlaryla anlmasn arzuluyorum. Benim gibi bölgede yaayan dier örencilerin de iyi liseleri kazanmalarn isterim.

Baba Hanefi çukur ise terör saldrlar nedeniyle geçen yl kznn zaman zaman okula gidemediini anmsatarak, Bu sene çok ükür olaylar sona erdi. kzm yaananlara ramen derslerini brakmad. Tam tersi büyük bir azimle çalt. stedii okulu kazand, çok mutluyum. dedi.

FEN LSESNE YERLET

Yine terör saldrlarna urayan Balar Namk Kemal Ortaokulu örencisi Navsiya Bekirolu (14) ise Diyarbakr Vali Aydn Arslan Fen Lisesine yerleti.

Snav döneminde birkaç gün okulun kapal kaldna iaret eden Bekirolu, unlar söyledi:

Okulumuz kapal olduu günler de baka okulda eitimimize devam etmemiz saland.Terör olaylarndan etkilenen okulumuz zarar görmütü. Olaylardan dolay çok korkmutuk. Eitime devam edemeyeceimizden endie ediyorduk. Bu nedenle snavda baarl olacam bile düünmüyordum. Buna ramen derslerime çalp baarl oldum, çok mutluyum. Doktor olmak istiyorum.

DESTEK KURSLARI BAARIYI GETRD

Balar lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elaltunta, bu yl ilçedeki örencilerin TEOG ve LYSdeki baarsnn yükseldiini vurgulayarak, Bu baarnn temel kayna hafta sonlar yapm olduumuz ücretsiz destekleme kurslardr. Bu sayede dezavantajl örenciler imkanlardan faydaland. Öretmenlerimizin özverili çabas sayesinde baar geldi. dedi.

Ana Sayfaya Git