Etkileşimli tahta!

"Okullarda E-Tahta kullanımını ülkemizin dört bir yanındaki öğrencilerimizin eşit fırsatlarda eğitim-öğretim görmesi adına çok sevindirici bir gelişme olarak görüyoruz"

Haberler 23.10.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arçelik ile Milli Eitim Bakanl Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü (YETEK), Fatih Projesi kapsamnda sonuçlanan ihale çerçevesinde 15 bin 600 adet 65 inç ve bin adet 75 inç olmak üzere toplamda 16 bin 600 adet Etkileimli Tahtann (E-Tahta) sat ve okullara kurulumunu öngören bir anlama imzalad.

Arçelikten yaplan açklamaya göre, Arçelik E-Tahtalarn kurulumlar Mart 2020 tarihine kadar tamamlanacak. Tamamen yerli teknolojilerle tasarlanan Arçelik E-Tahtalar ile öretmenler pratik, hzl ve detayl bir biçimde ders içeriklerini örencilere aktarma imkn bulurken, örenciler de güçlü görsel öelerle desteklenebilen derslerde bilgiyi daha kolay ve odaklanarak örenebilecek.

Arçelik E-Tahtalar gün ve spot altnda parlamay engelleyen koruma cam ile mükemmel bir görsel deneyim sunarken, 4K Ultra HD ekran da daha canl renkler salyor. Pardus ve Windows iletim sistemlerini destekleyen cihaz, ayn anda 10 noktadan dokunmay destekleyen infrared dokunmatik paneli ile gelimi dokunma deneyimi yaatarak örenmeyi kolaylatryor ve 16GB RAM, 250GB SSD destei sayesinde yüksek performans sunuyor.

Arçelik etkileimli tahta

Açklamada görülerine yer verilen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, dijitallemenin hayatn her alanda hzla dönütürdüünü belirterek Türkiyenin lider teknoloji irketlerinden biri olarak çocuklarmzn, gençlerimizin teknoloji temelli bir öretim almasna katk salayacak çözümler gelitirmeye odaklanyoruz. Okullarda E-Tahta kullanmn ülkemizin dört bir yanndaki örencilerimizin eit frsatlarda eitim-öretim görmesi adna çok sevindirici bir gelime olarak görüyoruz. Örenciler ve öretmenlerin talep ve ihtiyaçlarn göz önünde bulundurarak tasarladmz Arçelik E-Tahtalar; dhili bilgisayar destei sayesinde kablosuz(wifi) ve kablolu internet balants ile tüm güncel içeriklere eriim salayabiliyor. Bu sayede gerçek zamanl iletiim deneyimi yaatarak, derse katlm orann yükseltiyor, verimlilik ve baary artryor. çocuklarmz gelecein dünyasna hazrlayabilmek, gerekli yetkinliklerle donatabilmek için teknolojiler ve çözümler gelitirmeye devam edeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git