Ev Ödevine Son!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir"

Haberler 21.06.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, bundan sonra hiçbir öretmenin örencisine ev ödevi vermeyeceini belirterek, Örencilerimizin dikkatlerini daha çok derse younlatrmalarn, konuyu derste örenmelerini istiyoruz. dedi.

Ylmaz, örencilerin eitim öretim yl süresince dersi, derste örenmelerini istediklerini belirterek, hiçbir öretmen tarafndan örencilere proje hariç evde ders verilmesini istemediklerini kaydetti.

Bakan Ylmaz, ev ödevine ilikin u ifadeleri kulland:

Bundan sonra hiçbir öretmenimiz, örencisine evde ev ödevi vermeyecektir. Örencilerimizin dikkatlerini daha çok derse younlatrmalarn, konuyu derste örenmelerini istiyoruz. nanyoruz ki çocuklarmz da okulda, snfta örendiklerini eve gittiklerinde tekrarlayacaklar, örendiklerini daha da pekitireceklerdir. Zaten imdi ezberden çktk. Artk bundan sonra ezber olmayacak, eski dershane eitim usulleri tekrar edilmeyecek. Okulda örendiklerini hayatta kullanabilme yeteneklerini kazanmalarn istiyoruz. Örendiklerinin hayatta bir karlnn olduunu görmelerini istiyoruz. Önümüzdeki dönem, çaa ve hayata uygun bir eitim sistemini evlatlarmza vereceiz. Önümüzdeki eitim öretim ylndan sonra örencilerimize hiçbir ev ödevi verilmeyecektir.

- Okullarda öle yemei Bakanlk tarafndan verilecek

Tam gün eitime geçildiinde örencilere verilecek öle yemeklerine ilikin planlamalar yapldn aktaran Bakan Ylmaz, 1 milyon 200 bine yakn tamal eitim kapsamnda olan örencilerden tam gün eitim alanlara öle yemeini Bakanlk olarak verdiklerini belirtti.

Ylmaz, Bundan sonra da tam gün eitime geçen okullarmzda, Babakanmz Binali Yldrm da açklad, öle yemeklerini Bakanlk olarak biz karlayacaz. bilgisini paylat.

Öle yemeklerinin okullarda verilmesi uygulamasnn kademeli olarak balayacan anlatan Ylmaz, Babakanmzn talimat dorultusunda, Maliye Bakanlmzla görüerek, kademeli olarak bunu gerçekletireceiz. Evlatlarmza daha iyi bir beslenme, daha bir iyi eitim salamak, eitimin kalitesini her geçen gün daha da artrmak bizim öncelikli vazifemiz olacaktr. diye konutu.

Okul kantinlerinde sata sunulan gda maddelerine ilikin Salk Bakanl ile ortak çalma yürütüldüüne iaret eden Ylmaz, Salk Bakanlndan aldmz listelerle kantinlerde gda maddelerinin satlmasna izin veriyoruz. ekerli, obeziteye yol açacak beslenme olmayacak ekilde. Salkl nesillerle salkl gelecei yakalamak, ina etmek istiyoruz. Projemizde, beslenme konusunda Salk Bakanl, mali konularda da Maliye Bakanl destekçimiz olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git