‘Evde eğitim’ hayata bağladı

Silvan’da beyninde tümör bulunan öğrenci, kendisine evde eğitim veren öğretmenlerinin ilgisiyle hayata bağlandı.

Haberler 30.03.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde beyninde tümör olan ve 6 kez ameliyat geçiren 6nc snf örencisi Bünyamin Toraman, evde gördüü eitimle hayata baland. Öretmenlerinin ilgi gösterdii Toramana, müzik öretmeni de moral vermek amacyla beste yapt.

Silvanda 2 yl önce beyninde tümör olduu tespit edilen 6nc snf örencisi 11 yandaki Bünyamin Toraman, hastal nedeniyle bir süre eitimden uzak kald. Toramann okula gidemediini ve bu duruma üzüldüünü örenen okul yöneticileri, Milli Eitim Bakanlnn 2010da çkard Evde eitim hizmetleri yönetmelii çerçevesinde evinde eitim vermeye balad. Hastal yüzünden 6 kez ameliyat olan Toraman, kendisine evde eitim veren öretmenlerinin ilgisiyle hayata baland. Toramana Müzik Öretmeni Buket Salam da moral vermek amacyla ark besteledi. Toraman ve Salamn birlikte seslendirdii ark sosyal medya sitelerinde beeni üstüne beeni alyor.

Umudumu hiç kaybetmedim

Hastal yüzünden okula gidemediini ve bu nedenle öretmenlerinin kendisine evde ders verdiini anlatan Toraman, Bu hastalkla karlatm günden beri hastalm hiç düünmedim. Sadece arkadalarmn arasna katlmak istiyorum. Hiç umudumu kaybetmedim. lerde arkc olmay istiyorum. Beikta çok seviyorum. Beikta maçlarna gitmeyi çok isterim ama hastalm yüzünden gidemiyorum. Bütün hocalarm çok seviyorum. Buket hocann bana yazd arky onun için ezberledim ve onunla birlikte düet yaptk. En çok sevdiim sanatç Haluk Leventtir. Onunla tanmay çok istiyorum. Onu görürsem ona onu çok sevdiimi söyleyeceim dedi.

Aramzda çok güzel bir ba olutu

Hasta örencisi için beste yapan Vatan Ortaokulu Müzik Öretmeni Buket Salam, Bünyamin ile sene banda tantk. Bünyamin okula geldiinde müzik dersine geldi ve ben ark söylemek istediini söyledi. Maskesiyle benim yanma geldi ve çok dikkatimi çekti. Hemen hikayesini örenmek istedim. Sonra Bünyamin ark söyledi ve sesini çok beendim. Sonrasnda hikayesini örendiimde çok etkilendim ve birbirimize çok balandk. Bünyamin de müzii çok sevdii için ve ilerde arkc olmak istiyor. arkc olmay istedii için aramzda çok güzel ve özel bir ba olutu. Bünyamin okula gelemiyor okulda mikrop kapma riski yüzünden ve evde eitim alyor. Bir öretmen arkadamz evde Bünyaminin yapt resmi görüyor. Bünyaminin yapt resimde balonun içinde umudunu kaybetme yazyordu. Bana bunu gönderdi ve ben de bu yazdan çok etkilendim. Alamaya baladm gözyalar içinde ona ithafen bir beste yazdm. O besteyi Bünyamine ilettim. Bünyamin çok sevdi ve onunla birlikte söyledik. Hala da söylüyoruz o arky. Bünyamine armaan ettikten sonra tüm lösemili çocuklara armaan edebiliriz. çünkü hiçbir lösemili çocuun umudunu kaybetmemesi gerekiyor diye konutu.

çok özel ve neeli bir çocuk

Vatan Ortaokulu Müdürü hsan Yüzak ise Bünyaminin ar hastal iki yldr devam ediyor. Bu ar hastalkla mücadele etmesi gerekiyordu. Biz de eitimlerinden geri kalmamas için evde eitim hizmetleri kapsamnda Kaymakamlk ve Milli Eitim Müdürlüü destekleriyle evde eitim hizmetlerini balattk. Evde eitim hizmetleri kapsamnda dört tane öretmenimizi görevlendirdik. Öretmenlerimiz haftann belirli günlerinde bu eitimlerini Bünyamine vermektedirler. Bu nedenle Bünyaminin sosyal etkinliklere ihtiyac olduunu görmü olduk. çünkü hastalkla mücadele etmek için moral ve motivasyonun yüksek olmas lazm. Bu moral ve motivasyonunu yükseltmek için evinde mini konserler düzenledik. Müzik öretmenimiz Buket Salam ona besteler yapt onunla beraber arklar söyledi. Bu ba da Bünyaminle öretmen arasnda kurduk. Öretmenle Bünyamin arasnda sk bir ba var. Bu ba ve evde hizmetleri sayesinde Bünyamin hastalyla mücadele etmesini örendi. Evet bir hastalk var ama bu hastalkla yaamay örenmemiz gerekiyor. Biz Bünyamin gibi hasta olan tüm çocuklara selam gönderiyoruz. Onlarn da bu destek ve eitimlere ihtiyac olduunu görüyoruz. Hastal iki yldr devam ediyor. Alt kere ameliyat oldu. Doktorlarn söyledii gibi Bünyaminin moral ve motivasyonu devam ederse bu hastaln nüksetme riski ortadan kalkacak. Bu ekilde Bünyamini hayata balam olacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git