Evde hazırlandığı KPSS'de Türkiye birincisi oldu

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan ve Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu İbrahim Özek, bu yıl evde hazırlanarak girdiği KPSS-P3 puan türünden 100 puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Haberler 21.09.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurtalan ilçesinde yaayan çiftçi bir ailenin 8 çocuundan biri olan ve Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi naat Mühendislii Bölümünü geçen yl bitiren Özek, Türkiye birincilii hedefiyle ocak aynda 2018 KPSSye evde hazrlanmaya balad.

Günlük 1-2 saat olan çalma süresini snava 1,5 ay kala 7-8 saate kadar çkaran Özek, babasnn desteiyle ald kaynak kitaplarla KPSS7ye hazrland. Snavda genel yetenek ve genel kültürde 57er doru 3er yanlla lisans alannda Türkiye birincisi olmay baaran Özek, KPSS-P3 puan türünden 100, KPSS-P1den 99, KPSS-P2den 99,5 puan ald.

- Deneme snav arlkl devam ettim

brahim Özek, hedef odakl çaltn ve çalma plann harfiyen uyguladn söyledi.

lk kez 2016 ylnda girdii KPSSde iyi bir puan almasna ramen ilk 100e giremediini anlatan Özek, Bu sefer daha iyisi neden olmasn? diyerek bu yl ocak aynda tekrar çalmaya baladm. dedi.

Snava hazrlananlarda son aylarda kopmalar olduuna iaret eden Özek, bunun farkna vararak snav yaklatkça daha çok çaltn bildirdi.

- Baar kolektif bir üründür

Arkadalar ve ailesinin desteini, duasn her zaman yannda hissettiini vurgulayan Özek, Türkiye birincisi olduumu görünce çok sevindim. Sevincimi arkadalarm ve ailemle paylatm. Beklentiyi karladm için mutlu oldum. Snava hazrlanma aamasn beraber geçirdiim arkadalarmn da yüksek puan almas sevincimi daha da artrd. Sonuçta baar kolektif bir üründür. ifadesini kulland.

- Ben okuyamadm ama çocuklarm okuttum

Baba Cemal Özek de çok istemesine ramen okuyamadn fakat çocuklarn okutmaya büyük gayret gösterdiini belirtti.

lçede çiftçilik yaptn dile getiren Özek, en büyük mutluluunun çocuklarnn baarsna ahit olmak olduunu anlatt.

Olu brahimin ailenin gurur kayna olduunu belirten Özek, öyle konutu:

Olum üniversiteden mezun olduktan sonra evde snava hazrland. Frsat bulduunda bahçe ilerinde bize yardmc da oluyordu. Onunla bamz dik. Hem ailemizin hem ilçemizin hem ilimizin gururu oldu. Ben okuyamadm ama çocuklarm okuttum. brahimin Türkiye birincisi olduunu örendiimde ilk önce biraz ardm sonra çok sevindim. Emei geçen herkesten Allah raz olsun.

Ana Sayfaya Git