"Evde Kal" çağrısına uyanlara internet üzerinden online masal anlatıyor

Siirt'te masal anlatıcısı Doç. Dr. Erhan Akın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkamayanlara internet üzerinden online masal anlatıyor.

Haberler 03.05.2020 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevli olduu SÜ Eitim Fakültesindeki örencilerin yan sra seminer, konferans ve yüz yüze eitim yoluyla her yatakilere masal anlatan Akn, Evde Kal çarlarna riayet edenler için imdi de evden sosyal medya ve benzeri yollarla masal seslendiriyor.

Doç. Dr. Erhan Akn yapt açklamada, masallarn insanlar hayata hazrlama konusunda önemli rol üstlendiini söyledi.

MASAL ANLATIYOR

Ülkenin Kovid-19 salgn sürecinin anlatlmasnda evden masallarla katk sunmaya çaltn dile getiren Akn, Koronavirüs öncesinde uzun süreden beri masal anlatma, masallar çözümleme, masallarn toplumsal ve bireysel mesajlaryla ilgili çalmalar yapyorum. Bununla ilgili örencilerimizle, vatandalarmzla görü al veriinde bulunma frsatn bulduk. dedi.

Masallarn insanlar etkileme, rahatlatma, yarna hazrlama gücüne inandn ifade eden Akn, bunu da örencileri ve iletiime geçtii herkesle paylatn, onlara masallar önerdiini dile getirdi.

Masallarn, hayat tecrübesi sunan büyük etkili bir edebi güç olduuna iaret eden Akn, unlar kaydetti:

Masallar sadece hayal dünyasyla, keyifli zamanlar geçirerek hayata hazrlamyor. Masallar bazen bilime katk sunan, bazen insanlarn toplumsal hayatn daha iyi yürümesine katk salayan çok büyük bir güçtür. Sosyal medya yoluyla, uzaktan eitim yoluyla, adna ne dersek diyelim hepimiz masallarn yakmayan ama iç stan ateinin etrafnda bir araya gelip birlik ve beraberlik içerisinde yarna daha güzel hazrlanalm.

Ana Sayfaya Git