Evlerini resim atölyesi yaptılar

Van'da bir grup kadın, katıldıkları kurslarda resim yapma yeteneklerini fark edince evlerinin bir bölümünü atölyeye çevirdi.

Haberler 04.03.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VAN - Vann Tuba ilçesinde bir grup kadn, katldklar resim kurslarnda edindikleri bilgilerle evde resim çizerek bo zamanlarn deerlendiriyor.

Tuba Gençlik Merkezindeki resim kurslarna katlan 20 ev hanm, burada farkna vardklar yeteneklerini evde tuvale yanstyor.

Bo zamanlarnda ellerinde frça ve boyalarla duygularn tuvale resmeden kadnlarn ortaya koyduu eserler ise beeni topluyor.

- Duygularm resme aktarmay örendim

Canan Maral, kursun sosyal hayatn çok olumlu etkilediini ve ksa sürede resim yapmay örendiini söyledi.

Bir ura alan bulduu için mutlu olduunu ifade eden Maral, Burada daha önce de baz kurslara katldm. En son resim kursuna katldm. Burada ksa sürede yeteneimin farkna vardm. Benliimi tandm ve burada duygularm resme aktarmay örendim. imdi çok güzel çalmalar ortaya çkaryorum. dedi.

2 çocuk annesi lknur Özdemir de kursta örendikleriyle artk sanattan geri kalmadn ve zamannn büyük bölümünün resim yapmakla geçtiini söyledi.

Resim yaparken einden büyük destek aldn ifade eden Özdemir, Resim alannda kendimi çok gelitirdim. lk yal boya çalmam yaptm. Son zamanlarda 15 tablo yaptm. lerde kiisel sergi açmak istiyorum. diye konutu.

Dilber Karsl da kadnlarn kültürel kurslara katlmasnn önemine deinerek, çocuklarm büyüdüü için bo zamanm çok oluyordu. Ben de bu zaman resim yaparak geçirmeye karar verdim. imdi 20 tablo yaptm. ifadesini kulland.

- Öz güven kazandlar

Resim öretmeni Nurhan Aytürk de bo zamanlarn deerlendirmek isteyen 20 ev hanmna resim yapmay örettiklerini anlatt.

Ana Sayfaya Git