Fırçalarıyla okul renklendi

Diyarbakır'da "Okullar Hayat Bulsun Projesi"nde yer alan 9 resim öğretmeni, okulların bahçelerinde geleneksel oyunları yaşatmak için çizgi çalışması, duvarlara da eğitici resimler yapıyor.

Haberler 26.10.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hayata geçirilen Okullar Hayat Bulsun Projesi ile resim öretmenleri okullar renklendiriyor.

Merkez Yeniehir ilçesinde 9 resim öretmeni, okullarn bahçelerinde geleneksel oyunlar yaatmak için çizgi çalmas, duvarlara da eitici resimler yapyor.

Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hüsamettin Atl, Karacada Kalknma Ajans ve Avrupa Birlii desteiyle projeler yürüttüklerini söyledi.

Projelerle okullarn birçok alanna dokunduklarn aktaran Atl, özel eitim örencilerinin daha düzenli ve güzel bir ortamda eitim görmeleri için okullara 28 özel eitim snf kazandrdklarn belirtti.

- Proje 44 okulda uygulanacak

Türkiyede en fazla zenginletirilmi kütüphaneye sahip ikinci ilçe olduklarn belirten Atl, okullar fiziki bakmdan gelitirirken okul bahçelerini de daha güzel hale getirme çabas içerisine girdiklerini söyledi.

Bu kapsamnda Yeniehir Halk Eitim Merkezi ile Okullar Hayat Bulsun Projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Atl, proje kapsamnda 37 ilkokul, 7 anaokulu olmak üzere 44 okulda çalma yapmaya karar verdiklerini anlatt.

Atl, Yeniehir Halk Eitim Merkezinde usta öretici olarak çalan 9 resim öretmeninin yer ald proje kapsamnda 20 okulda, bahçelerde çizgi çalmas, duvarlarda da eitici resimler yapldn dile getirdi.

Anne ve babalarmzdan örendiimiz ve oynadmz oyunlarn unutulmamasn, bunlar örencilerimizin de örenmesini ve sonraki kuaklara aktarlmasn salamak istedik. ifadesini kullanan Atl, unlar kaydetti:

Ayrca, okullarn duvarlarn güzelletiriyoruz. Proje kapsamnda resim öretmenleri her gün belirlediimiz okullarda çalma yapyor. Bu çalmayla veli ve çocuklarn çok mutlu olduunu gördük. Önce dezavantajl okullarda yaptk. Geri dönüleri olumlu olunca projeyi tüm okullarda uygulamaya karar verdik. Önce köy okullarnda baladk, sonra bütün okullara yaydk.

- çocuklar mutlu oluyor

Projede yer alan resim öretmenlerinden Leyla Tekin, proje kapsamnda çalma yapmaktan mutlu olduunu, proje ile çocuklarla zaman geçirdiklerini belirtti.

Eitici ve okullar güzelletiren resimler yaptklarn aktaran Tekin, çocuklarn oynayabilecei alanlar yaratyoruz. çocuklar mutlu oluyor ve hemen oynamaya balyorlar. Örencileri geleneksel oyunlar ve eitici resimlerle buluturmann sevincini yayoruz. dedi.

- Faydal geri dönülerini alyoruz

Öretmen rem l, projeyi duyunca hiç düünmeden katlmaya karar verdiini, böylece çocuklar resim sanatyla buluturduklarn dile getirerek, çalmay yaptmz okullarda örenciler resme ilgi duymaya balad. çocuklarn bilinç altna güzel mesajlar yerletirebilmek için eitici resimler yapyoruz. Her ey çok güzel gidiyor. çocuklarnn ilgisini çekiyoruz. Biz de çok mutluyuz. Faydal geri dönülerini alyoruz. diye konutu.

- Görmeyen örenciler, gören örencilere soruyor

çalmann yürütüldüü Ali hsan Arslan Görme Okullar Müdürü Ercan Akdoan da güzel bir çalmann ortaya çktn belirterek, Az da olsa gören örencilerimiz var. Görmeyen örencilerimiz de yaplan çalmay görüyor gibi hissediyor. çocuklarda yorumlama becerisini gelitiriyor. Hiç görmeyen örenciler, gören örencilere soruyor. Resimleri birbirlerine aktaryorlar. Olumlu yansmalarn görüyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git