Fabrika Gibi!

Batman'da 1968 yılında kurulan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçen yıl gerçekleştirilen üretimden ülke ekonomisine 5,5 milyon liralık katkı sağlandı.

Haberler 02.10.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eitim gören örenciler, snflarda aldklar eitimi atölyelerde pratie döküyor.

Örenciler, atölyelere gelen ham maddeleri ileyerek kentteki tüm okullarn yan sra komu illerdeki baz okullarn da masa, sandalye, sra, öretmen dolab, kitaplk, kütüphane, bank, bahçe ve merdiven korkuluklar gibi birçok ihtiyacn karlyor.

Snflarda örendiklerini atölyede uygulayan örenciler, çalmalar için asgari ücret alarak hem kazanyor hem de ülke ekonomisine katk salyor.

- Türkiye birincisi oldu

Milli Eitim Bakanl Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüüne bal Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen yl bünyesindeki döner sermaye iletmesinde 5,5 milyon liralk üretim ile ülke ekonomisine en fazla katk salayan okul oldu.

l Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran, mesleki ve teknik liselerin önemine iaret etti.

Mesleki eitimin ülke ekonomisine güç kattn kaydeden Kurtaran, Özellikle Bakanlmz bünyesindeki döner sermayesi olan okullarmz içerisinde geçen yl en büyük ciroyu salayan Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Okulumuz bu anlamda çok iyi bir i çkard. Bu cironun bizim için baka bir manas da var, o da örencilerimizin buradan aldklar beceri eitimini de gösteriyor. diye konutu.

- 50 yldr eitim veriliyor

Okul Müdürü Necati Tunç ise 1968den bu yana okulda eitim verildiini, döner sermaye iletmesinin ise 1983te kurulduunu belirterek, bu alanda 35 yl sonra Türkiye birincisi olmann gururunu yaadklarn kaydetti.

Okulda bin 600 örenciye 7 bölümde eitim verdiklerini dile getiren Tunç, döner sermayede Türkiyede derece yapmalarnn kendilerini mutlu ettiini aktard.

Döner sermayede 3 alanda üretim yaptklarn ifade eden Tunç, Örencilerimiz asgari ücret alyorlar böylece aile bütçelerine de katk yapm salyorlar, ayn zamanda i deneyimi de kazanm oluyorlar. En önemlisi de ülkemizin ihtiyaç duyduu çok iyi teknik donanma sahip, teknik eleman yetitirmeye olan katksdr. diye konutu.

- Yüzde 100 yerli üretim

Okulun öretmen, örenci ve personeli ile üretim yaptklarn, Batmann yan sra çevre illerdeki okullarn da malzemelerini ürettiklerini kaydeden Tunç, Böylelikle darya para vermemi ve Sayn Cumhurbakanmzn millilemeye yönelik çarlarna da destek vermi oluyoruz. dedi.

Atölyelerden sorumlu Teknik Müdür Yardmcs Muzaffer çelik ise okul bünyesinde kurulan döner sermaye iletmesinin ilk defa bu kadar üretim yaparak ülke ekonomisine katk saladn söyledi.

Kurulduu günden itibaren ilk etapta l Milli Eitim Müdürlüünün çeitli malzemelerini ürettiklerini belirten çelik, unlar kaydetti:

Ancak son yllarda merkez ve ilçelerdeki tüm okullarn ihtiyaçlarn karlamaya baladk. Yakn zamanda anlurfaya 6 bin takm masa, sra ürettik. Diyarbakrn Kulp ilçesine, Bitlise, Tatvana okul malzemesi gönderdik.

Örencilerden Habib Özdemir de okulda gördükleri eitimi pratie döktüklerini anlatarak, aldklar ücretle ailelerine katkda bulunduklarn ve üretim yapmann mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git