Fark dersleri

ORTAÖĞRETİM Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapan Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin diploma alması konusunda yeni bir düzenlemeye gitti.

Haberler 13.07.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mill Eitim Bakanl Ortaöretim Kurumlar Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede dün yaymlanarak yürürlüe girdi. Ortaöretim Kurumlar Yönetmelii, ortaöretim kurumlarnda 2019-2020 eitim öretim yl ile birlikte uygulanmaya balayacak ara tatil düzenlemesi dorultusunda güncellenirken, mesleki eitim merkezi örencilerini ilgilendiren baz deiiklikler de yapld. Yönetmeliin öretim programlar ile ilgili 10uncu maddesinde, mesleki eitim merkezleriyle ilgili düzenleme içeren bir deiiklik yaplrken, maddeye mesleki eitim merkezlerinde verilecek temel dersleri tanmlayan bir bent eklendi. Yönetmelie eklenen (h) bendinde, Mesleki eitim merkezlerinde temel dersler; asgar ortak bir genel kültür veren, toplum sorunlarna duyarl, yurdun ekonomik kalknmasna katkda bulunma bilincini ve gücünü kazandrmay amaçlayan, hayata ve i alanlarna hazrlayan derslerdir ifadesine yer verildi.

FARK DERSLERN BAARMAK ZORUNDA

Ayn maddede, diploma almak isteyen mesleki ve teknik ortaöretim örencilerine verilmesi gereken fark dersleriyle ilgili bir düzenlemeye de gidildi ve maddeye Bu merkezlerde verilen temel derslere ek olarak isteyen örencilere diplomaya götüren fark dersleri verilir cümlesi eklendi. Yönetmeliin diploma düzenlemesi ile ilgili 69uncu maddesinde de deiiklik yaplrken, söz konusu madde mesleki eitim merkezi örencilerinin durumunu da düzenleyecek ekilde yenilendi. 69uncu maddeye mesleki eitim merkezi örencileriyle ilgili u cümleler eklendi: Mesleki eitim merkezi örencileri diploma alabilmek için ustalk belgesini almaya hak kazanm olmann yannda Bakanlkça belirlenecek fark derslerini mesleki eitim merkezlerinde düzenlenecek yüz yüze eitim programlar veya açk ortaöretim kurumlar yoluyla baarmak zorundadr. Bunlarn diplomalar fark derslerini tamamladklar kurum tarafndan ilgili mevzuatna göre düzenlenir.

çraklk eitiminin zorunlu eitim kapsamna alnmasndan sonra 2017 ylnda tanm olarak yönetmelie giren mesleki eitim merkezlerinde, kalfalk ve ustalk eitimi ile mesleki ve teknik kurs programlar uygulanyor.

Ana Sayfaya Git