Farkındalık için tiyatro

Bingöl'de öğrenciler tarafından 'Bir Kadın 2+1 Koca' oyunuyla çocuk gelinlere dikkat çekildi.

Haberler 04.11.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Solhan Salk Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu örencilerinden oluan Ab- Hayat Tiyatrosu tarafndan Bir Kadn 2+1 Koca oyunu sahnelendi.Kültür merkezinde sahnelenen oyuna ilçe Belediye Bakan Abdulhakim Yldz, lçe Milli Eitim Müdürü Ali hsan Yanlmaz, Salk Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Esen,ilçe protokolü, örenciler ve vatandalar katld.

FARKINDALIK TYATROSU

Yaplan tiyatro gösterisi katlmclar tarafndan beenilirken Tiyatronun Yönetmeni Ahmet enyuva çalmalar hakknda bilgi verdi.

Solhana gelmeden önce de tiyatroyla ilgilendiini, stand up yaptn ve ehir Tiyatrosunda oynadn belirten enyuva, Baz eyleri aslnda anons ederek deil de tiyatroda sahneleyerek insanlara söylemek lazm. Tiyatro bir dünyay, koca bir maziyi bir kere yaamak gibidir. Buradaki amacmz, hem kültürel hem de sosyal anlamda bir aktivite yapmak, tarihsel olarak baktmzda neleri insanlarn kalplerine yerletirebiliriz. Bunu vurgulamak istiyoruz. Geçen ylda 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde sahneye çkmtk orda da kadnn deerine vurgu yaptk. Bingölde kadna iddet ve çocuk gelinler gördüüm kadaryla yok denecek kadar az ama sonuçta çevre illerden gelenler var. Buradan sesimizi duyurabilirsek ne mutlu bize. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git