Farkındalıkta mama dağıtmı!

Van'da, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HACİKO) derneği üyesi üniversite öğrencileri, sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak için mama dağıttı.

Haberler 01.01.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzüncü Yl Üniversitesi örencileri, her canl için yaam hakk sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde etkinlik düzenledi.

Sokak hayvanlarna yönelik iddete dikkati çekmek ve daha iyi beslenmelerini salamak isteyen örenciler, halka mama datarak sokaktaki kedi ve köpekleri besledi.

HACKO Dernei Bakan Mihriban Balta, amaçlarnn sokak hayvanlarna dikkati çekmek ve yaam alanlarn düzeltmek olduunu söyledi.

MAMA DAITTILAR

Yl sonunda hayvanlara daha iyi yaam alanlar oluturmak için sokaklarda mama dattklarn aktaran Balta, Mamalar bize baçlar ve dernek kurucusu tarafndan saland. Yaklak 40 kilo mamay kapal kaplara brakarak poetledik. Bunlar ulaamadmz sokak, mahallelerde oturan vatandalara dattk. Ayrca bir bilinç oluturmak istedik. Vatandalar da bu konuda çok ilgiliydi. Ayn ortamda yayoruz bu dünyay beraber paylayoruz. Sokak hayvanlarn görmezden gelmemeli, onlara her türlü olana salamalyz. diye konutu.

Vatandalardan Cemil pek ise örencilere gösterdikleri duyarllktan dolay teekkür etti.

Evinde kedi ve köpek beslediini belirten pek, Evde mama olmasna ramen örencilerden mama aldm. Bunlar sokaktaki hayvanlara vereceim. Tüm insanlarn bu konuda duyarl olmasn istiyorum. Hayvanlara sahip çkmamz lazm. dedi.

Ana Sayfaya Git