Fedakar öğretmenler okulu boyayıp tatile çıktı

Güroymak ilçesindeki Özkavak İlkokulunda görev yapan öğretmenler, yeni eğitim yılı öncesi okulun duvarlarını ve bahçesindeki bankları boyayıp süsledikten sonra tatile çıktı.

Haberler 24.07.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak ilçesinde 12 öretmen, görev yaptklar okulun duvarlarn ve bahçedeki banklar boyayp süsledikten sonra tatile çkt.

lçe merkezine 16 kilometre mesafede bulunan Özkavak lkokulunda görevli öretmenler, seminer sürecinin ardndan 9 derslikli okulun duvarlarn çiçek ve çizgi film karakterleriyle süsledi.

Bahçedeki banklar da boyayan öretmenler, okulu yeni eitim ylna hazr hale getirdikten sonra tatile çkt.

Okul Müdürü Mehmet Öner, yapt açklamada, öretmenlerin her yl okulun eksiklerini gidermek için seferber olduunu söyledi.

Örencilerin daha hijyenik bir ortamda eitim almasn amaçladklarn ifade eden Öner, çalmalarn ardndan okul binas ve snflarn estetik bir görünüme kavutuunu aktard.

Okulun eitim ylna hazr olmas için öretmenlerle tüm çabay gösterdiklerini aktaran Öner, köylülerin de yaplan çalmalar görünce sevindiini ve öretmenleri takdir ettiini dile getirdi.

Snf öretmeni Filiz Vural da çocuklara daha iyi ortamlarda eitim vermek için öretmen arkadalaryla youn çaba gösterdiklerini belirtti.

Okulun daha güzel bir görünüme kavumas için öretmen arkadalaryla çalma yaptklarn anlatan Vural, unlar kaydetti:

Öretmenlik sadece ders anlatmak demek deil. çocuklarn yüreine dokunmak, onlar anlayabilmek gerekiyor. Örencilik yllarmzda okullarda snrl imkanlarla eitim ve öretim gerçekletiriliyordu. Ayn durumlar bu çocuklarn yaamasn istemedik. Bunun için kollar svadk, kendi imkanlarmzla okulu boyamaya çaltk. Örencilerin yüzlerindeki o tebessümü görmek bile yetiyor. Elimizden geldiince çocuklar mutlu etmeye çalyoruz.

Ana Sayfaya Git