Fedakar öğretmen köy okulunu kendi imkanları ile yeniledi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Atatürk Ortaokulu müdürü Murat Güngör, 5 yıldır görev yaptığı okulu kendi imkanları ile yeniledi.

Haberler 12.03.2020 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 5 yl önce Atatürk Ortaokuluna atanan Güngör, bu süre zarfnda okulda eksik gördüü her eyin bakmn yapp yeniledi. 63 ylda sadece iki defa boyanan okulun d bakmn gerçekletiren Güngör, çalmas ile takdir toplad. Atandnda okulun harabe halde olduunu kaydeden Güngör, Ekibimizle birlikte istiare ederek, okul için yapabileceklerimizi görütük. Öncelik sralamalarn belirledik. Ortak kararmzda önce iç cepheyi onarmak için Milli Eitim Müdürlüümüzden boya desteini aldk. ç cephe tadilat bittikten sonra, d cephe için Erganideki hayrseverlerle görütük ve onlardan da boya, alç, kalekim aldk. ç ve d cephe tadilatlarn, ben ve ekip arkadalarmla birlikte gönüllü olarak ücretsiz yaptk. Bu tamir ve tadilat ileri yaplrken ayn zamanda eitim ve öretim ara vermeden devam etti.

FEDEKARLIK STER

lk ylmzda okulumuz TEOGda Dicle genelinde ilk 13ten ilk 3e girmeyi baard. 3üncü ylmzda ise okulda Türkiye 1incsi çkararak, baarmz perçinletirdik. Ayn metotla, eitim ve öretime 5inci ylmzda da devam ediyoruz. lk 3 ylmzda öretmenlerimizin gayretli ve disiplinli çalmalaryla bu baary yakaladk. Okulda görev yapan öretmenlerimizin samimiyeti ve gayreti devam ediyor. Öretmenlerimizin, okuldaki resmi görevleri dnda öle aralar ve ders çknda örencilere ders vermeleri, okul çknda bire bir soru çözümlerinde yardmc olmalar, gönüllü olarak ders anlatmalar aidiyet duygusuna güzel bir örnek. Öretmenlerimiz bununla yetinmeyip, ayrm yaplmadan her örencinin evine baar odakl ziyaretleri devam etmektedir. Devam etmekteki temel gayemiz, örencinin okula olan aidiyetlik duygusunu canl tutmaktr. Öretmenlerimizin örencilerimizle özel görüme yapmas, ruhsal dünyalarnda olumlu sonuç almamz salyor dedi.

Ana Sayfaya Git