Fen-Fak'ta akademik açılış!

FEN-FAK yeni öğretim yılını törenle açtı. Rektör Gül, “akademisyenlerin üzerine düşen en önemli görev, kaliteli eğitim vermektir” dedi.

Haberler 28.10.2016 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi 2016-2017 Eitim-Öretim yl açl program, Rektör Prof. Dr. Talip Gülün katlmyla gerçekletirildi.

Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolunun da katld programa, Fen Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ahmet Onan, akademik ve idari personelin yan sra çok sayda örenci katld.

ÖRETM YILI AçILII

Fakültenin fiziki ve idari yaps hakknda bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Ahmet Onan, fakültenin akademik yaps ile ilgili eksiklikleri de belirtti.

Devam eden, tamamlanan ve yaplmas düünülen projelere de deinen Onan, gda, kimya ve çevre mühendisliinin kurulmas yönünde ki taleplerini dile getirdi.

ZOOLOJ MÜZES

Yakn zamanda restorasyonu tamamlanarak açl yaplacak olan zooloji müzesinin, özellikle ilköretim çandaki çocuklar için büyük bir kazanm olduunu vurgulayan Onan, müze için yaplan çalmalardan söz etti.

Ardndan söz alan Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Dicle Üniversitesinin Türkiyenin en iyi üniversiteleri arasna girmesi için çabaladklarn belirtti. Dicle Üniversitesinin hak ettii yerde olmas için hep beraber çallmas gerektiinin altn çizen Prof. Dr. Talip Gül, akademisyenlerin üzerine düen en önemli görev, kaliteli eitim vermektir dedi.

KALTEL ETM

Örencinin çok çalmas gerektiini vurgulayan Gül, örencilere öyle seslendi: En büyük hedefiniz, kendi alannzn en iyisi olmak olsun. Unutmayn ki çalmann elinden hiçbir ey kurtulmaz.

çevre, gda ve kimya mühendislii kurulmas konusunda her türlü destei vermeye hazr olduklarn söyleyen Gül, YÖKün de, Dicle Üniversitesi üzerinde çok durduunu ve pozitif ayrmclk yaptklarn belirterek, desteklerinin önemine deindi.

PARMAKLA GÖSTERLSN

Proje beklentilerine de temas eden Gül, her projeyi desteklemeye hazr olduklarn belirterek sözlerini öyle sürdürdü: Artk kimse, Dicle Üniversitesinin adn duyunca burun kvrsn istemiyorum. Parmakla gösterilelim istiyorum. Bu da hep beraber çalarak olacaktr. Sizin ve halkmzn desteini de arkamza alarak inallah Dicle Üniversitesini hak ettii yere tayacaz.

LYAKATNE GÖRE

Kurduklar yeni yönetimin, torpil olayna referans olmayacan kaydeden Gül, taeron içisinden akademik elemana kadar herkesin liyakatine göre alnacan ve ötekiletirme yapmayacaklar sözünü verdi. Fen Fakültesinin, yeni bir vizyon gelitirerek, bilimi ön plana almazsa arkasnda olmayacann altn çizen Gül, bilimsel aksiyon bekliyoruz sizden. Huzuru temin etmek bizim, bilimsel aksiyon sizin göreviniz diye konutu.

Üniversitenin sosyal koullar eksiklikleri ve çözüm önerilerinin dile getirildii programn sonunda Rektör Gül, yeni öretim ylnn hayrl olmas dileinde bulunarak, 2-3 ayda bir bir araya geleceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git