"FETÖ, itibar suikastları da yaptı"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden önce de itibar suikastları yaparak insanların onurları, hassasiyetleri ve şahsiyetleriyle oynadığını söyledi.

Haberler 28.11.2016 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekin, anlurfada bir otelde 81 il milli eitim müdürünün katlmyla gerçekletirilen deerlendirme toplantsnda yapt konumada, bakanln talep ve önerilerine ilikin geni kapsaml istiarede bulunacaklarn belirtti.

MEB camiasnn FETÖ ile 2013 ylnda dershanelerin kapatlmasndan beri youn bir mücadele verdiini vurgulayan Tekin, örgütün defalarca ülkeyi ele geçirme planlarna ahit olduklarn aktard.

Dershanelerin kapatlmas döneminde kamuoyunun yeterli derecede tehlikenin farkna varamadn ifade eden Tekin, 15 Temmuz darbe giriimiyle her eyin daha net bir ekilde ortaya çktn kaydetti.

FETÖnün 15 Temmuzdan önce de suikast giriimlerinde bulunduunu söyleyen Tekin, öyle devam etti:

TBAR SUKASTI YAPILDI

Yllardr birlikte olduumuz eitim camiasndaki arkadalarmzla bunlarn vahetlerinin snrnn olmadn, vahiliklerinin insani snrlarn çok ötesinde olacan kendi aramzda konuuyorduk.15 Temmuzda silahl kalkmaya girdiler ama öncesinde birçok siyasetçi ve bürokrat için baka bir suikast giriiminde bulundular. FETÖ, 15 Temmuz darbe giriiminden önce de itibar suikastlar yaparak insanlarn onurlar, hassasiyetleri ve ahsiyetleriyle oynad. Masum, iini yapan birçok bürokratmzn, kumpaslar ve ahlaksz yöntemlerle itibarlarn iki paralk ettiler. Gazetelerinde, televizyonlarnda planlamalarn kendileri yaparak kamuoyu önünde birer oyuncak haline dönütürdüler. nsanlarn onurlaryla oynamann 15 Temmuzdan çok da bir fark yok. 15 Temmuzda farkl olan, bu suikast insanlarn canlarna, hükümete kar yaptlar. Geriye dönük özellikle kamuoyunda ses getiren faili meçhul olaylarn, içimize sinmeyen, açklayamadmz kazalarn altnda da hep bu yapy göreceksiniz. Kamuoyu Muhsin Yazcolu ve Turgut Özal, Mahmut Esat Coan hocay konuuyor. Hukukçularmz incelediinde bu yapnn mutlaka içerisinde bulunduu bir ahlakszlk olduunu da düünüyorum.

Tekin, henüz aratrma görevlisiyken 28 ubat sürecini yaadn anlatarak, Bu yap 28 ubat iradesiyle birlikte hareket etti. 28 ubat iradesi, Türkiyede belli sektörde yaama hakknn ihalesini, var olma hakk ihalesini bugünkü FETÖ denilen yapya verdi. Hep beraber 28 ubat ve arkasndaki kurgusunu yaatarak süreci 15 Temmuza kadar getirdiler. dedi.

Kapatlan okul ve dershanelere ilikin 3 yldr hukuk düzeni çerçevesinde mücadele ettiklerine de deinen Tekin, 15 Temmuz sonras ilan edilen OHAL ile mücadelenin faaliyete dönütüünü belirtti.

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz tarafndan imzalanan ve 81 il milli eitim müdürüne verilen teekkür belgelerinin takdim edildii toplant, daha sonra basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git