FETÖ'cü Taktiği Uyguluyorlar!

Memiş ve İŞKUR Müdürü arasındaki, Okullar'a İş kur elemanı göndermeme yönündeki söz düellosu sürüyor;

Haberler 02.03.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEMUR-SEN l Bakan Yunus Memi, bir yerel gazetede babasyla ilgili KURdan i bavurusunda bulunduu ve kabul edilmedii için, -Kur Müdürü smail Koç hakknda iddialarda bulunduu idiasna ilikin yaymlanan habere, büyük tepki gösterdi. Diyarbakrda yüzlerce okulda görevli Toplum Yararna çaltrma Projesi kapsamnda, Kurun gönderdii elemanlar, geri çekip iten çkarmas nedeniyle, büyük bir kaos olutuunu ifade ederek, keyfi uygulamann FETÖ taktii olduunu söyledi.

Söz Habere açklama yapan Memur-Sen Diyarbakr l Bakan ve Eitim Bir Sen ube Bakan olan Yunus Memi, kamusal aksaklklar kamuoyuyla paylamann her vatandan görevi ve sorumluluu olduu gibi, kendilerinin de bir sivil toplum örgütü olmalar munasebetiyle, konuyu gündeme getirdiklerini bildirdi. Memi, daha önce KUR Müdürlüünün bata Kayapnar, Sur ve Ergani ilçelerinde TYP projelerini iptal ederek, maduriyetlere yol açtn kamuoyuna aktardn ifade etti.

TBARSIZLATIRMAYA YÖNELK ALGI OPERASYONU FETÖCÜ TAKTKTR

Personellerin iten çkarlmasnn ardndan okullardaki temizlik ilerinin idareciler tarafndan yürütüldüünü savunan ve kendisi hakknda babasnn KURa i için müracaat ettii yönünde yerel bir gazetede çkan itibarszltarmaya yönelik habere dair iddialar da sert bir dille eletiren Memi, Sayn KUR Müdürü her haliyle smarlama bir haber olduu izaha muhtaç olmayacak bir ekilde açk olan FETÖcülerin üslup ve yöntemiyle ahsmn sözde babam KUR üzerinde ie alnmadndan bahisle duyduum hisle hakknda açklamada bulunduumu smarlama bir haber yaparak gündemde yer igal etmeye çalmaktadr. Bu itibarszlatrmaya yönelik alg operasyonu FETÖcü taktiidir dedi.

KUR ÜZERNDE ALINAN PERSONELLERN ALIM EKL KUKULU

Bugüne kadar ailesiyle ilgili hiçbir kuruma ricac olmadn ifade eden Memi, unlar kaydetti: Kiilerin ailesel, beeri ilikilerini hedef saptrmak amacyla kullanmak bir ahlaki zayflktr. Bugüne dein KUR Müdüründe ne ailem, nede baka birinin ie alnmas konusunda bir ricam olmad gibi en küçük bir imam dahi olmamtr. Zaten aksi bir düüncenin Sayn KUR Müdürünün sorumluluunu douraca malum olup nitekim kamuoyunda da KUR üzerinde alnan personellerin alm ekline ilikin ciddi eletiri ve hakl kukular vardr. Ki bunlar da bir çok kez ifade ettik.

Bir yerel gazetede babas ile ilgili çkan habere dair Memi unlar söyledi. Basnn görevi kamuoyunun etkin ekilde olaya sorunlara kar objektif, nesnel ve en önemlisi tarafsz ve bamsz ekilde kamuya bilgi aktarm yapmaktr. Olay ahsiletirmeye çalma amaçl güden medya mensubu arkadamz ve sorumlu editörler bugün gazetecilik yapmam tabiri caizse tetikçilik yaparak sorumlu gazetecilik örnei sergileyememilerdir. Sorumlu gazetecilik anlay okullara keyfi nedenlerle TYP personeli vermeyip bata örencilere hijyenik ortamda uzak kir pas içinde okullarda örenim görmeye mecbur braklan örencilerin maruz kald ve kalabilecei salk sorunlarn nesnel bir biçimde haberletirmeyi zorunlu klar, ilemeyen idareyi iler hale getirmeye yönelik çözüm önerilerini zorunlu klar, Sendika bakan bu açklamay niçin yapt deil, sendika bakannn bu açklamalarna kar bir cevabnz yada kendinizi savunma isteiniz var mdr sorusunun cevabn almay zorunlu klar aksi halde medya mensubu ile KUR Müdürünün arasnda bir çkar ilikisinin olduunun düünülmesi tabi bir çkarm olacaktr. Ayrca söz konusu haber içeriinde eletirilerimiz hakknda en küçük bir açklamann olmamasna üzüldüümüzü belirtmek isterim

KUR MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINSIN

Konumasnn sonunda KUR Müdürünün istifa etmesi veya görevden alnmas gerektiini dile getiren Memi, Hele de KUR Müdürüne yönelik eletirilerinin arkasnda olup gerek bu acziyete düen basn mensuplar, gerekse tüm sivil toplumu, KURdan Kaynakl domu sorunlara kar tek vücut olmaya ve sorumsuzca yaplan i ve ilemlere kar sorumlu davranmaya davet ediyorum. KUR Müdürünün görevden alnmas gerektiini söylüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git