Filmden etkilendi Kick bokscu oldu

Sur ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Emin Battal.. Battal izlediği bir aksiyon filminden etkilenerek, 3 yıl önce annesinin izniyle kick boks kursuna kayıt yaptırdı. Şimdi dünya şampiyonu olmak istiyor.

Haberler 23.04.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurdun dört bir yannda çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram heyecan sararken, kimi spordaki, kimi sanattaki baarlaryla dünyada adndan söz ettiren çocuklar, Türkiyenin gelecei için umut veriyor.

Kemandan gitara, yüzmeden boksa kadar çok sayda alandaki baarlaryla çeitli platformlarda Türk bayran dalgalandran çocuklar, kendilerine adanan 23 Nisan kutlamann mutluluunu yayor.

FLM ZLERKEN ETKLEND

O çocuklardan biri de Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan 12 yandaki Muhammed Emin Battal.. Battal izledii bir aksiyon filminden etkilenerek, 3 yl önce annesinin izniyle kick boks kursuna kayt yaptrd.

Eitimini sürdürürken hayran olduu ABDli efsane boksör Muhammed Ali ve ABDli eski ar sklet boks ampiyonu Mike Tysonn maçlarnn görüntülerini izleyen Battal, kimi zaman spor salonunda kimi zaman da evde yapt antrenmanlarla kendini gelitirdi.

Battal, ilk baarsn 2016da çorumda düzenlenen Okullar Kick Boks Türkiye Birincilii için Diyarbakrda gerçekletirilen elemelerde küçüklerde il birincisi seçilmesiyle elde etti.

TÜRKYENN GELECE çN

çorumda düzenlenen ampiyonada Türkiye 3üncüsü olan Battal, 2017de Antalyada düzenlenen 2. Uluslararas Türkiye Açk Kick Boks Turnuvasnda birincilik elde etti. Son olarak bu yl Antalyada düzenlenen Türkiye Açk Kick Boks Turnuvasnda ampiyon olan Battal, bugüne kadar iki altn, bir bronz madalya sahibi oldu.

Elazda miniklerde 3-11 Temmuzda düzenlenecek Türkiye Kick Boks ampiyonasna katlmak için hazrlklarn sürdüren Battaln hedefi dünya ampiyonu olmak.

DÜNYA AMPYONU OLMAK

Battal, aksiyon filmlerinden etkilenerek balad bu branta 3 ylda büyük baar gösterdiini belirterek, En çok beendiim Muhammed Ali, ikinci srada ise Mike Tyson... Muhammed Alinin elde ettii baary yakalamak istiyorum, çok sevdiim bir sporcu. Allah nasip ederse onun gibi bir sporcu olacam. Gidebildiim kadar gideceim. Bunun için çok çalyorum. dedi.

Kendi kategorisinde birinci olduunu dile getiren Battal, leride büyükler ve gençlerde dünya ampiyonu olup ay yldzl bayram en iyi ekilde dalgalandrmak istiyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git