Fırsat bilerek okulu onardı

Van'ın Muradiye ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle okulların kapanmasını fırsat bilen öğretmen ve veliler, öğrencilere daha güzel bir eğitim ortamı hazırlamak için okulun duvarlarını boyayıp süsledi, sıra ve masaları onardı.

Haberler 24.04.2020 - 22:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye 20 kilometre mesafede bulunan Uluar Mahallesindeki Bolu lk ve Orta Okulunda görev yapan öretmenler, Kovid-19 önlemleri kapsamnda uzaktan eitime geçilmesiyle örencilerinin temiz, düzenli ve daha güzel bir ortamda eitimlerine devam etmesi için seferber oldu.

Aralarnda para toplayarak gerekli malzemeleri alan öretmenler, hummal bir çalma balatt.

Mahalledeki velilerin de destek verdii öretmenler, sosyal mesafe kurallarna da uyarak okulun d duvarndan iç ksmlarna, srasndan örencilerin kulland dolaplara kadar tüm bölümleri boyayp, yeniledi.

Duvarlar da resimlerle süsleyen öretmenler, örencilerine güzel bir ortam hazrlad.

Okul müdürü Eset Demir, 400 örencinin bulunduu okulda 20 öretmenin görev yaptn söyledi.

OKULUN ONARIMINI YAPTILAR

Kovid-19 nedeniyle uzaktan eitimin balamasyla okuldaki eksikleri gidermek için çalma balattklarn belirten Demir, unlar ifade etti:

Okulumuzu güzelletirmek için öretmenlerimizle aramzda para topladk. Aldmz malzemelerle tadilata baladk. Velilerimiz de bize destek verdi. Örencilerimize hijyenik ve salkl bir ortamda eitim yapma imkan sunmak istedik. Bu çalmalar yaparken sosyal mesafe kurallarna da uyuyoruz.

Örenci velisi Burhan Kaya, okulun yenilenmesi için fedakarlk yapan öretmenlere destek olmak istediklerini dile getirdi.

Öretmenlerin kendi imkanlaryla malzeme aldn anlatan Kaya, Biz de veliler olarak elimizden gelen konularda yardm ediyoruz. Okulumuz temiz olsun, örencilerimiz hijyenik ortamda ders ilesin istiyoruz. Burada eitim gören örenciler bizim çocuklarmz. Öretmenlerimiz bizim çocuklarmz için emek harcyor. Onlara destek vermek bizim görevimiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git