FLAŞ! EBA uzaktan eğitim sene sonuna kadar sürecek

EBA uzaktan eğitim yıl sonuna kadar devam edecek açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA üzerinden uzaktan eğitimin gelecek yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Haberler 16.06.2020 - 14:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EBA uzaktan eitim yl sonuna kadar devam edecek açklamas yapld. Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk EBA üzerinden uzaktan eitimin gelecek yl boyunca devam edeceini kaydetti.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, katld bir TV programnda açklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, Her bir çocuumuz evlerinden maskelerle gelecek. Biz istiyoruz ki daha sakin bir ortam olsun, çok kalabalk olmasn. Snavdan önce yeni bir maske vereceiz. Okula giren her çocuun el dezenfektan konusunda tedbir aldk. 45 dakikalk arada çocuklar çkp hava alp geldiinde yeniden maske vereceiz. Veliler okul bahçesine alnmayacak. Buna dikkat etmek lazm. Arada velilerin çocuklarla temaslar söz konusu olabilir. O arada veliler dikkatli olursa, ylmaya neden olmadan, mümkünse temas etmeden... Her türlü karklk çocuklarmzn aleyhine ileyecek. Gözetmenler cerrahi eldiven takmak zorunda. Soru kitapçklarn normalde çocuklara veriyoruz ama vermeyeceiz. 22 Haziran Pazartesi günü okullardan alabilirler dedi.

HER ÖRENC KEND OKULUNDA SINAVA GRECEK

Bakan Selçuk, Geçen sene 3 bin 873 okulda snav yapmz. 5 kat artrdk, bu kez 18 bin okulda yapacaz. Nasl bir tedbir aldmz çok net görülüyor. Herkes kendi okulunda snava girecek diye konutu.

Snav esnasnda maske taklacak m sorusuna ise Bakan Selçuk, Snav baladnda maske çkarlabilir, isteyen çocuumuz çkarabilir dedi.

KORONAVRÜSE YAKALANAN ÖRENCLER DE SINAVA GREBLECEK

LGS snavnn bu hafta kesin yaplacan kaydeden Bakan Selçuk, koronavirüse (Covid-19) yakalanan çocuklarla ilgili unu söyledi: Komisyona bavurularak, ayr tedbirlerin alnd ayr binalarda snava girebilirler. çocuk hastanede ise ve snava girmek isterse snav hastanede yaplr. Görevli saysn da artrdk. 353 bin kii görev yapacak. Rehber öretmenler hiçbir zaman görevlendirilmedi ama bu yl 18 bin civarndan rehber öretmeni görevli olacak diye konutu.

Bakan Selçuk, EBA üzerinden uzaktan eitimin gelecek yl boyunca devam edeceini kaydetti.

Yeni öretmen atamalar hakknda da konuan Bakan Selçuk, Bu yl içerisinde ikinci bir 20 bin öretmen atamas var. Öretmenlerin sözlü snavlar 22 Haziranda açklanacak. Salk Bakanl ve Bilim Kurulunun öngörüleri ile 6-25 Temmuz tarihlerini belirlemi durumdayz. 1 Eylülde de atamalar yaplacak dedi.

YAZ DÖNEMNDE DERS SAATLER AZALACAK

Bakan Selçuk, Yaz döneminde ders saatleri azalacak, ngilizce eitimi yaplacak. çocuklar ngilizcelerini gelitirmek isterlerse EBA TVdeki dersleri izleyebilirler. Her eyi çocuklarmzn velilerimizin önüne serelim. MEB olarak, T.C. olarak herkese sunalm. Bir de EBAya yazn okuma-yazma ile ilgili dersler koyduk. Okuma yazma ile ilgili tedbirleri gözden geçirdik ve içerik hazrladk. Okuyorum yazyorum kua da 28 Austosa kadar devam edecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git