Futbol turnuvası

Mardin'deki futbol okulları arasında kardeşlik temalı futbol turnuvası düzenlendi. Şampiyonun olmadığı turnuvada takımlara kupa ve madalya verildi.

Haberler 02.07.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçe stadnda gerçekleen turnuvaya Göztepe, Altay, Antalya, Derik ve Margenç futbol okullar katld. Mardin futboluna katk sunmay amaçladklarn dile getiren antrenör Lokman Zangrt, bölgedeki küçük ya grubunda altyap konusunda bir eksiklik olduunu hissettiklerini söyledi. Zangrt, 2-3 yldan beri altyapy gelitirme ve Mardin futboluna katk sunmak amacyla 7-13 ya aralnda küçük ya grubu çocuklarla çalyoruz. Onlarn geliimini hem sosyal hem kültürel hem de sportif yönde gelitirmeye çalyoruz. Amacmz bu çocuklarn gelecekte iyi bir yere varmalarn salamak ve iyi birer yetikin birey olmasn salamak istiyoruz dedi.

Altyapya önem verilmeli

Amatör futbola salanan destein yarsnn altyapya ayrldnda birçok baarnn elde edileceini aktaran Göztepe Futbol Okulu antrenörü Ferhat Bozan ise, Mardinin artk amatör futbolundan kurtulmas ve altyapya önem verilmesi gerekiyor. Biz futbol okullar olarak çocuklarn kötü alkanlklardan kurtulmasn salamak amacyla futbolu sevdirip çalmalarmz sürdürüyoruz. Ancak sadece kendi imkanlarmz ve bilinçli velilerle bir eyleri yapmaya çalyoruz eksik kalyor. Mardinde sadece amatör takmlar için yaplan destein yars buraya yaplrsa birçok baar elde edeceimizden üphem yok diye konutu.

Turnuvada ter döken minik futbolculardan Sami Muhammed da, amaçlarnn kazanmak deil elenmek olduunu kaydetti.

ampiyonu olmayan dostluk turnuvasnn sonunda tüm takmlara kupa ve madalyalar verildi.

Ana Sayfaya Git