Geleceğin yıldızları!

Hakkari'de, Cumhurbaşkanlığının 100 günlük icraat programı kapsamında açılan Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne katılan öğrenciler 7 aylık eğitimde öğrendiklerini düzenlenen yarışmada sergiledi.

Haberler 13.01.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deneyap Atölyesinin kurulduu 12 ehirden biri olan Hakkaride, gelecein teknolojisinin öretildii kent genelindeki 160 örencinin, yazlm ve kodlama konularnda örendiklerini uygulamal göstermelerini salamak amacyla yarma düzenlendi.

Gençlik Merkezi Spor Salonunda vatandalarn youn ilgi gösterdii etkinlikte Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolunun mesaj okundu.

TEKNOLOJ YILDIZLARI

Ortaokul ve lise örencilerinden oluan 10 grubun yart etkinlikte örenciler, yazlm yükleyip kodlama yaptklar legolar, bilgisayarda ayarladklar programlara göre hareket ettirerek, en iyi puan almaya çalt.

Heyecanl anlarn yaand etkinlikte dereceye giren gruplardaki örenciler ödüllendirildi.

Sanayi ve Teknoloji l Müdürü Murat Koca, tasarm süreciyle baladklar eitimler sonucunda sergi aamasna geldiklerini söyledi.

Örencilerin legolarla python programlama dilini kullanarak robotlar kodladn anlatan Koca, Bu yarmayla amacmz hem örencilerin motivasyonunu artrmak hem de örendiklerini göstermelerini salamakt. Örenciler kodlad robotlar yartryor. 40 Yüksekovada olmak üzere 130 örencimiz çalmada yer alyor. Velilerin youn ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git