Geleceğe hazırlık

Kayapınar Belediyesi maddi imkanı olmayan ve çoğu üniversiteye hazırlanan öğrencileri, açtığı kurslarla geleceğe hazırlıyor.

Haberler 20.02.2018 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüü, Cegerxwin Kültür Merkezinde özellikle maddi durumu olmayan dezavantajl örenciler için açt kurslarla örencileri gelecee hazrlyor. Özellikle resim, müzik gibi yetenek gerektiren ve üniversitelerdeki bu bölümlere girmek isteyen örencileri snava da hazrlayan kurslarla örenciler ayn zamanda duygularn resme ve notalara da döküyor.

çimizdeki sanat ruhunu ortaya çkaryor

Bingöl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat mezunu ilan Palan, daha önce de resim çizdiini ve kursun içlerindeki sanat ruhunu ortaya çkardn belirterek, Bu etkinlii duyduumda çok istekli oldum. Arkadalarla beraber keyifli vakitler geçiriyoruz. Resim yapmay çok seviyorum. Hocalarmz sayesinde daha çok sevdik. Resim yapmak hayatn her alannda bizi etkiliyor. nsann bütün duygularn ön plana çkartyor. Resim yapmak bir yetenein dnda insann bütün kiiliini de ön plana çkaryor. Bir insanda gördüümüz kiilik ve karakterin resimle bulumas çok daha güzel oluyor ve çok keyifli. Özellikle maddi durumu olmayan insanlarn bu kursu tercih ediyor olmas çok çok güzel. Bu kurslar herkesin rahatlkla gelebilecei ve kendisini yetitirebilecei kurslar. Vaktimizi çok fazla da almyor. Haftann üç günü geliyoruz. çimizdeki sanat ruhunu ortaya çkaryor. Bundan güzel bir ey olamaz dedi.

Lise 3ncü snf örencisi Emine Alada, resim ile ilgili hayalleri olduunu ifade ederek, Bu kursla birlikte bunu gerçekletirmeyi düünüyorum. Bu yüzden buraya geliyorum. Daha önce kendim çizmeye çalyordum ama teknik bilmeyince pek fazla ie yaramyor. Mesela snavda model çkyor. Model ile ilgili ölçüyü falan gösteriyorlar. Biz de ona göre çizmeye çalyoruz. Hedefim resim öretmeni olmak ve kendim gibi örencileri yetitirmek diye konutu.

Kursa belirledii hedef ulamak için geldiini aktaran Bircan Ece ise, Resim çizmeyi seviyorum. Yeteneim olduu için de bu kursu seçtim. 5 aydr geliyorum. Ücretli kurslara gidemediim için buray seçtim. leride resme dayal bir eyler yapmak istiyorum ifadelerini kulland.

Örencileri ücretsiz bir ekilde gelecee hazrlyoruz

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüü Koordinatörü Yasin Ensari, düzenledikleri kurslarn amacnn örencileri ücretsiz bir ekilde gelecee hazrlanmas olduunu aktararak, unlar kaydetti:

Amacmz örencilere materyal ve snf içi eitimlerde destek vermek. Zaten Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, Kayapnarl çocuklara bu anlamda çok deer veriyor. Hem sanatsal hem kültürel faaliyetler olarak tüm faaliyetlerimiz bu yönde ücretsiz oluyor. Örenciler snf içi eitimlerde kendi kabiliyetlerini sergileyen veya yeni yeni kefeden örencilere biz de destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceiz. Örencilerimizi biz kendi bünyemizde çeitli branlarda tiyatro, sinema, müzik, resim dallarnda da her zaman ön planda tutuyoruz. Onlar için özel gecelerde sahne sanatlar konusunda destek de veriyoruz. Var olan yetenekleri ortaya çkaryoruz.

Ana Sayfaya Git