Geleceğin iletişimcileri Diyarbakır'da yetişecek

Karacadağ Kalkınma Ajansının Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Diyarbakır Türk Telekom ve Anadolu Lisesinde 300 bin lira maliyetle yayın stüdyosu, radyo, fotoğraf ve montaj atölyesi kuruldu.

Haberler 16.03.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Program çerçevesinde Diyarbakr Türk Telekom ve Anadolu Lisesi örencilerinin daha iyi eitim almalarn salamak amacyla 300 bin lira maliyetle yayn stüdyosu, radyo, fotoraf ve montaj atölyesi oluturuldu.

Atölyeler sayesinde gördükleri teorik dersleri pratikte uygulama frsat yakalayan örenciler, gelecein iletiimcileri olarak yetiiyor. Birçok üniversitede bile olmayan imkanlara kavuan örenciler, gelecee daha umutlu bakyor.

Okul Müdürü Ali Souk, bin 450 örencinin eitim aldn, radyo televizyon bölümünde okuyan 198 örencinin yaplan atölyelerden faydaland belirtti.

Atölyeler sayesinde örencilerimiz çok daha kaliteli eitime kavutu. diyen Souk, teoride gördüklerini pratikte uygulama ans yakalayan örencilerin derslerinde daha baarl olduunu söyledi.

Öretmen Ceyda ahinolu da daha önce sadece bir fotoraf makinesine sahip olduklarn dile getirerek, Cazibe Merkezleri Program sayesinde 4 atölyeye kavutuklarn bildirdi.

Program kapsamnda 30 yeni bilgisayar alndn, 4 de yeni atölye kurulduunu belirten ahinolu, hayallerini gerçekletirebildikleri atölyeler oluturulduunu anlatt.

- Örencilerin azmi artt

Atölyeler sayesinde radyo televizyon bölümünde okuyan örencilerin iletiim alannda kendilerini gelitirme imkanna kavutuunu ifade eden ahinolu, öyle konutu:

Örencilerimiz 10. snftan 12. snfa kadar atölyelerdeki bu imkanlardan yararlanabilir. Fotoraf atölyesi sayesinde örenciler çok profesyonel bir ekilde eitim alyor. Örenciler mezun olduu zaman kendilerine ait fotoraf stüdyosu açabilir. Geçen yl malzeme skntmz vard. Bu yl ise profesyonel kvama geldik. 4K kameramz var. Her eyden önce reji ve kayt odamz var. Hiçbir yerel kanal ve lise bu imkanlara sahip deil. Atölyelerle u anda stanbul, Ankara ve zmir ile yaracak düzeydeyiz.

ahinolu, atölyeler sayesinde örencilerin de azminin arttn dile getirerek, örencilerin ksa film ve belgesel çekme ve proje hazrlama çabas içine girdiini anlatt.

Canl yayn malzemelerinin valilik tarafndan karlanacan ve daha sonra da canl yayn yapabileceklerini aktaran ahinolu, Hiçbir devlet okulunda bu kadar malzeme yok. Cazibe Merkezleri Program kapsamnda sahip olduumuz stüdyo ile Türkiyede ilk 5 ya da 6. sradayz. diye konutu.

Radyo ve televizyon bölümü örencisi evvalnur Span ise atölyeler sayesinde kendilerine çok iyi olanaklarn salandn, stüdyo ve kurgu odalarnn oluturulduunu kaydederek, program hazrlayacaklarn, bunun için çok mutlu olduklarn söyledi.

Aldklar pratik eitim sayesinde mutlu olduunu belirten Span, Üniversite açsndan çok iyi oldu çünkü üniversitede bile bu kadar imkan olmayacak. Bütün uygulamalar göreceiz. dedi.

- Yönetmen olmak istiyor

Örencilerden Geylani Günder, devletin sunduu imkanlardan dolay çok ansl olduklarn vurgulayarak, atölye sayesinde mesleklerini daha iyi örendiklerini bildirdi.

Günder, lerde yönetmen olmak istiyorum. Bizim sahip olduumuz imkanlar kolejlerde bile yok. Hepimizin hayali mezun olurken bir yönetmen, oyuncu, spiker, kameraman olmak. Bu imkanlar deerlendireceiz. ifadelerini kulland.

- çok anslyz

Yeni malzemelerle daha iyi çekimler yapacaklarn, derslerinin daha verimli geçtiini aktaran örencilerden Esra Oruç, derste örendiklerini pratie dönütüreceklerini vurgulad.

Üniversiteye gittiimiz zaman dier arkadalarmzdan önde olacaz. Aldmz bu katklar sayesinde üniversiteyi kazanmasak dahi kendi iimizi kurabiliyoruz. Bu konuda çok anslyz. çok güzel bir duygu. diyen Oruç, bu imkan salayan yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git