Geleceğin Sanatına Uygulamalı Eğitim

Diyarbakır'da geleceğin heykeltıraş ve ressamları, sanat ve tasarım bölümü bulunan meslek lisesinde yetişiyor.

Haberler 10.04.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gelecein heykeltra ve ressamlar, sanat ve tasarm bölümü bulunan meslek lisesinde yetiiyor.

Türkiyede sanat ve tasarm bölümünün bulunduu 8 meslek lisesinden Diyarbakr Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde örenciler, teorik ve uygulamal eitimlerle yetitiriliyor.

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardmcs Songül Meral Önal, 10. snfta sanat tasarm bölümünü seçerek eitim almaya balayarak örencilerin ressam ve heykeltra olma yolunda ilk adm attn söyledi.

Türkiyede sadece sekiz lisede sanat tasarm bölümünün yer aldn aktaran Önal, bölümde okuyan 50 örenciye teorik derslerin yan sra uygulamal eitim de verdiklerini etti.

Örencilerin böylece bu meslei yapabilecek bilgi ve kabiliyeti kazanarak mezun olduunu vurgulayan Önal, Öretmenlerimiz eliinde örencilerimize yetenekleri dorultusunda resim, heykel, kabartma, kara kalem ve yalboya brannda gerekli eitimi veriyoruz. dedi.

Örencileri gelecee donanml hazrlyorlar

Öretmen Veysi Ak, bölüme aldklar yetenekli ve sanat alannda merakl örencilere ders ortamnda uygulamal olarak heykel ve resim yapmay örettiklerini söyledi.

Örencilere yeteneklerine göre 10uncu snftan itibaren temel sanat eitimi verdiklerini dile getiren Ak, unlar kaydetti:

Ressam, heykeltra olabilecek çok iyi örencilerimiz var. Örencilerimiz sanat ile ilgili ilk hayallerini burada gerçekletiriyorlar. Burada temel sanat eitimlerini alarak donanml hale geliyorlar. Örencilerimiz mezun olduklarnda kendi atölyelerini açabilecek düzeye ulayorlar. Diyarbakrda neden Rodin veya Michelangelo yetitirmeyelim? çok iyi yeteneklerimiz var. Biz bunlar sanatsal alannda yetitiriyoruz.

Ak, 3 yl süresince örencilere resim, heykel, kabartma, kara kalem ve yalboya eitim verdiklerini iaret ederek, Onlara çok deer kattmz düünüyoruz. Okuldan bir sanatç aday olarak çkyorlar. Üniversiteye gittikleri zaman orada mevcut olan birçok dersi burada alabiliyorlar. diye konutu.

çok mutluyum

Örenci Aye Bozkurt, sanata duyduu ilgi dolaysyla bu bölümü seçtiini belirterek, hayalindeki meslei okuldayken örenmenin mutluluunu yaadn dile getirdi.

Üniversiteye gitmeden lisede resim ve heykel yapmay örenme ansna sahip olduklarn dile getiren Bozkurt, unlar söyledi:

Heykel yapmay ve resim çizmeyi örendim. Bu okulda olduum için kendimi çok ansl hissediyorum. Daha da geliip kendi atölyemi açmay düünüyorum. Bu okula geldiim için kendimi çok ansl hissediyorum. Hayalimdeki sanat da burada icra ettiim çok mutluyum.

Üniversiteye baladmda zorluk çekmeyeceim

Örencilerden Begüm Takran da el becerisinden dolay bu bölümü seçtiini belirterek, Üniversiteye baladmda zorluk çekmeyeceim. dedi.

Ana Sayfaya Git