Geleceğin üniversitelileri!

"Çocuk Üniversitesi"nde geleceğin üniversite öğrencilerini yetiştiriyorlar

Haberler 28.03.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) çocuk Eitimi Uygulama ve Aratrma Merkezi bünyesindeki çocuk Üniversitesinde örenciler gelecee hazrlanyor.

çocuk Eitimi Uygulama ve Aratrma Merkezi bünyesinde geçen yl hizmete giren Dicle çocuk Üniversitesinde bilim, teknoloji, sanat, kültür ve spor alanlarnda 30 atölye çalmas ile 6-18 ya aras örencilere hizmet sunuluyor.

çocuk Üniversitesinde, yaklak 5 ay içinde büyük çounluu dezavantajllar olmak üzere 650 örenci, atölye çalmalarndan ücretsiz yararland.

Atölye çalmalaryla örencilere yaam becerilerini gelitirme ve hayallerindeki meslekleri örenme frsat sunuluyor.

DÜ ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi ktisat Bölümü Öretim Üyesi ve çocuk Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Pelin Karatay Gögül, AA muhabirine, amaçlarnn çocuklara ilgi alanlarna yönelik doru mesleklerle ilgili fikir sahibi olmalarna yardmc olmak, atölye çalmalaryla yaayarak örenmelerine imkan salamak, onlara sorgulayc ve yaratc düünme fikrini erken yalarda alamak olduunu söyledi.

Farkl okullardan örencileri atölyelere dahil ederek, her çocuk için frsat eitlii salama amacyla çaltklarn kaydeden Gögül, örencilerin atölye çalmalarnda görerek, dokunarak, dahil olarak örendiini belirtti.

ÖRENCLER çOK MUTLU AYRILIYOR

Gögül, örencilerin çok mutlu ekilde atölye çalmalarnda yer aldna iaret ederek, Meslek seçiminde fikri olmayan örenci dahi buray gördüünde Ben ilerde bu meslei yapabilirim. diye düünüyor. Kentimizde henüz üniversite ortamn görmeyen örencimiz var. Bu örencilerimiz ilk defa üniversiteyi görüyor. ifadelerini kulland.

Örencileri okullarndan haftann belirli günlerinde üniversiteye getirdiklerini anlatan Gögül, kentteki bütün okullara ulamak istediklerini, yl sonuna kadar en az 1500 örenciyi çalmalarna dahil etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Kendini gelitirmek isteyen örencilerin ilgi duyduklar alanlara kayt yaparak ders görebildiini ifade eden Gögül, öyle konutu:

Neredeyse bütün fakülteleri kullanyoruz. Fakülteleri kapsayan atölye çalmalar mevcut. Robotik kodlama, canllarn serüveni, kimya atölyesi, seramik atölyesi gibi atölyeler var. Böylece bilim, sanat ve kültür alannda örenciler kendilerini yetitiriyor. Örenciler çok mutlu ayrlyor. Biz de o mutluluu yayoruz.

MMARLIK FAKÜLTESNDEN ETM ALDILAR

Mimarlk Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Demet Aykal da örencilerin dier fakültelerin yan sra Mimarlk Fakültesinden de yararlandn, çocuklarn meslekleri yerinde görmeleri için bu çalmay yaptklarn aktard.

lkokul 3. snf örencilerine mimarlk mesleini tantmak, eitimin ve bir tasarmn nasl yapldn gösterebilmek amacyla fakültedeki atölyede uygulamal eitim verdiklerini bildiren Aykal, bilgileri sohbet ortamnda örencilere aktardklar bir çalma yaptklarn belirtti.

Aykal, Amacmz, farkndalk yaratmak, karar verme gücünü artrmak ve hayal ettikleri objeyi tasarlayabilmelerini salamak. diye konutu.

BURAYI çOK SEVDM

Atölye çalmalarna katlan 9 yandaki Mina Tarm ise üniversite sralarnda bu etkinliklerden faydaland için mutlu olduunu söyledi.

Tarm, Üçgenlerin, karelerin ve piramitlerin nasl yapldn örendim. Batarya ve maketler yaptk. Buray çok sevdim. Öretmenler çok yardmc oluyor. Buraya sürekli gelmek istiyorum. dedi.

Elif çelen de ekilleri örendiklerini anlatarak, eitimin çok elenceli geçtiini, bu tür çalmalarn devam etmesini istediini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git