Geliniyle okumayı öğreniyor

Mardinli Münire Ensari, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "okuma yazma" seferberliği sayesinde Faslı gelini İlham Rachid ile aynı sırada eğitim hayaline kavuştu

Haberler 30.03.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinli Münire Ensari (65), Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan seferberlik kapsamnda Fasl gelini (28) lham Rachid ile okuma yazma öreniyor.

Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoann balatt Okuma yazma bilmeyen kalmasn seferberlii, ailelerinin çeitli gerekçelerle okutmad vatandalara umut olmaya devam ediyor.

Mardinde görevlendirme yaplan Artuklu Belediyesi tarafndan Yeniehir Mahalle Konanda düzenlenen kursa katlan Ensari ve Fasl gelini ayn srada eitim hayaline kavutu.

- çocukken okumadk, yeni okumaya baladk

Ensari, AA muhabirine yapt açklamada, daha önce okuma yazma örenme frsat bulamadn belirterek, okumann yann olmadn söyledi.

9 kardeten sadece kendisinin okumadn anlatan Ensari, Okuma yazmay öreneceim inallah. Örenmek için geldim buraya. Yazyorum ama okumakta biraz zorlanyorum. dedi.

çocuklarn büyüttükten sonra okuma yazma örenmek için kursa katldn dile getiren Ensari, okuma hayalini gelini ile gerçekletirmekten mutluluk duyduunu kaydetti.

Ensari, gelinini kz gibi gördüünü, onunla çok iyi anlatklarn ifade ederek, nsan gelin alnca evlat olarak alyor. Evde de okulda da birlikteyiz. Onu kzm gibi seviyorum. Onu kzmdan ayrmyorum çocukken okumadk, yeni okumaya baladk. diye konutu.

Türkçe, Kürtçe, Arapça konuabildiini ama yazp, okuyamad için üzgün olduunu dile getiren Ensari, gelinine de Türkçe okuma ve yazmada yardmc olduunu aktard.

- Bana derslerimi öretiyor

Gelin Rachid ise 9 ay önce evlendiini belirterek, evlenmeden önce kaynvalidesiyle anlap anlaamamas yönünde kayglar olduunu ancak hiçbir sorun yaamadklarn belirtti.

Sabah kaynvalidesiyle ev ilerini yaptktan sonra ders çaltklarn ifade eden Rachid, Allaha çok ükür kaynvalidemle çok güzel geçiniyorum. Annem olarak görüyorum onu. Beni çok sevdi. Benimle çok ilgileniyor. Bana derslerimi öretiyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git