Gelirleri eğitime!

Diyarbakır’da güzel sanatlar lisesinden mezun olan bir grup arkadaş, farklı kentlerde üniversite okuyup döndükten sonra müzik grubu kurdu. 7 kişi tarafından kurulan 'Big Bando' adını verilen grup, 120 kişiye ulaştı. İlk kliplerini yayımlanan grubun kurucusu Sedat Sezik, klibin gelirinin tamamını, köy okullarında pandemi nedeniyle eğitimden uzak kalan çocuklara bağışlayacaklarını söyledi. Sezik, "Diyarbakır ve bölgede ses, nefes ve renk olmaya gayret gösteren bir ekibiz" dedi.

Haberler 15.04.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda güzel sanatlar lisesinden mezun olduktan sonra farkl kentlerde üniversite okuyan bir grup arkada, kente geri döndükten sonra Big Bando adyla müzik gurubu kurdu. Aralarnda öretmen, avukat, doktor ve sporcularn da olduu farkl meslek gruplarndan 120 kiinin yer ald grup, sosyal sorumluluk projelerinde yer alyor. Grubun, dou müzii ile bat müziini sentezleyerek ortaya çkardklar eserleri, büyük ilgi görüyor.

Big Bando grubu, sanatç Derya Ulu ile baz ünlülerinde katk sunduu ve gelirinin tamamnn köy okullarnda pandemi nedeniyle eitimden uzak kalan çocuklara balanaca bir klip çekti. Klibin dijital platformlarda ilk gösterimi için bir otelde düzenlenen lansmanda bir araya gelen grup üyeleri, baarlarn kutlad.

DÜNYA çAPINDA CDD PROJELER YAPMAK STYORUZ

Marmara Üniversitesi Müzik Öretmenlii Bölümünden mezun olduktan sonra Diyarbakra atanan ve arkadalaryla Big Bando grubunu kuran Sedat Sezik, gönüllü arkadalaryla sosyal sorumluluk projelerinde yer aldklarn ve elde edecekleri gelirle hem köy okullarna müzik snf yapmak hem de çocuklarn tablet ihtiyaçlarn karlamak istediklerini belirterek, unlar söyledi:

1,5 yl önce 7 kiilik bir arkada grubuyla baladk. u an 120 kiiye ulatk. Diyarbakr ve bölgede ses, nefes ve renk olmaya gayret gösteren bir ekibiz. lk klibimizi Diyarbakr tantmak adna kentte trompet, trombon ve farkl çeit bat enstrümanlaryla dou sentezini yaparak çok güzel bir klip hazrladk. Ben ayn zamanda burada öretmenlik yapyorum. Ekibimizde bu projeye gönül vermi öretmen, avukat ve doktor olan arkadalarmz var. Projenin bütün dijital gelirleri, eitimden uzak kalm köy okullarnn örencilerine balanacak. Hem köy okullarna müzik snf yapmak hem de çocuklarn tablet ihtiyaçlarn karlamak istiyoruz. nallah ksa sürede saymz 500e çkartmay umuyorum. Birçok sosyal destek projeye destek veriyoruz, bazen Big Bandoyu minibüs ya da otobüs üzerlerinde sokak sokak gezip kstlamalarla insanlara renk oluyoruz, bazen engelliler gününde, bazen de otizm gününde gönüllü olarak çalyoruz. En büyük hayalimiz Diyarbakrda oluan bir ekibi dünyaya tantmak ve dünya çapnda ciddi projeler yaatmak.

SADECE BR BANDO TAKIMINDAN BARET DELZ

Klarnetçi Cihan Sezik ise beden öretmenlii yapyor. Ortaokul ve lise dönemimdeki arkadalaryla bir araya gelerek bu grubu kurduklarn söyleyen Sezik, Meslek gruplarmz her ne kadar farkl olsa da hepimizin sanata sunaca bir eyler vardr, bu temelde hareket ediyoruz. Ben sporcuyum, ayn zamanda klarnet ve saksafon çalyorum. Bu corafyann arklarn bat enstrümanlaryla, bat müziiyle sentezleyip çok güzel aranjeler oluturduk. Sadece bir bando takmndan ibaret deiliz. Kadnlarmz da grubumuzda rol ald. Hepimiz ortaokul ve lise döneminden arkadalarz neler yapabiliriz? diye kocaman bir tencere bulduk, o tencerenin içine herkes bir eyler dorad ve çok leziz bir yemek çkt ortaya diye konutu.

ÖZELLKLE KÖY OKULLARINDA çALIYORUZ

Diyarbakrn Hazro ilçesindeki bir köyde müzik öretmeni olarak görev yapan Berivan Sevik ise gruptaki 4 kadndan biri olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

Hazro ilçesinde köyünde müzik öretmenlii yapyorum. Güzel sanatlar lisesinden bütün arkadalar bir aradaydk. Üniversiteyi bitirdikten sonra Diyarbakra geldik ve neden bir grup kurmayalm, neden farkl bir projeye imza atmayalm? diye düündük. Ben ladies quartedin efiyim, bu 4 kadndan oluuyor, keman, piyano, çello ve yan flütten oluuyor. 4 kadnn olmas güzel tepkiler almamza sebep oluyor. Özellikle köy okullarnda çalyoruz, çünkü çocuklardan hiçbir enstrüman görmemi olanlar var, çok mutlu oluyorlar, bu da bizi mutlu ediyor.

Lansmana video konferansla katlan sanatç Derya Ulu da grubu kutlayarak, klibi ilk izlediinde gözlerinin dolduunu ve gurur duyduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git