Genç mücitlerden büyük hünerler!

Gençleri bilimsel çalışmalara teşvik için her yıl geleneksel olarak düzenlenen TÜBİTAK 4006 projesine bu yıl Diyarbakır’daki 25 proje arasından katılan Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi.

Haberler 10.05.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜBTAK 4006 projesine bu yl Diyarbakrdaki 25 proje arasndan katlan ehit Bakomiser Fatih Özdil mam Hatip Ortaokulunda bilim fuar düzenlendi.

Bilimin ve Bilimsel çalmalarn yeni nesiller tarafndan benimsenmesi ve tevik edilmesi amacyla TÜBTAK ve Milli Eitim Bakanl tarafndan ortaklaa yürütülen TÜBTAK 4006 projesine Diyarbakrdan 25 proje kabul edildi. 25 proje arasndan ehit Bakomiser Fatih Özdil mam Hatip Ortaokulu da kendini bu alanda temsil ederken, bu kapsamda okul yönetimi tarafndan bilim fuar açld.

BLM FUARINDA GENç MÜCTLER

Okul bahçesinde edebiyat, matematik, fen ve ngilizce gibi dallarda çeitli bilimsel ürünlerin sergilendii fuarn açln Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hüsamettin Atl yapt. Beraberinde ube müdürleriyle birlikte fuarn açln yapan Atl, daha sonra fuarda sergilenen stantlar gezerek, örencilerden bilgi ald.

çOCUKLARIN KALBNE DOKUNMAK

Fuara ilikin bilgi veren ehit Bakomiser Fatih Özdil mam Hatip Ortaokulu Müdür Yardmcs Birsen Kocaday Layk, okullarnn Diyarbakrdaki 25 okul arasnda yer aldn belirterek, TÜBTAK 4006 projemiz 2018-2019 eitim öretim ylnda kabl edildi. Diyarbakrdan kabul edilen 25 projeden biri bizim projemiz oldu. Örencilerimiz adna çok heyecanlyz. Bölgemizde bizim çocuklarmzn böyle bir çalmada yer almas bizim için çok önemli. çocuklarmzn kalbine dokunabildiysek hepimiz bundan çok ama çok mutluyuz dedi.

EHRM VE BEN SML PROJE

Gelitirdii ehrim ve Ben isimli projeyle Diyarbakrn tantmna katk sunmay hedeflediini ifade eden ehit Bakomiser Fatih Özdil mam Hatip Ortaokulu 8. snf örencisi Jiyan Gün de, projeyi anket yaptktan sonra gelitirdiini ve fuara katld için mutlu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git