Gençler için marş yazdı!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, milli ve manevi değerlere dikkati çekmek amacıyla hayata geçirdiği "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında Diyarbakırlı gençler için marş sözü yazdı.

Haberler 06.03.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi ve lçe Milli Eitim Müdürlüü i birliinde, bir süre önce örencilere milli ve manevi deerlerine anmsatmak için Deerler Eitimi Projesi hazrland.

Proje kapsamnda kompozisyon, iir, resim, ksa film ve fotoraf yarmas ile seminer, konferans ve sinema gösterimi, kitap günleri, konser, gezi ve sergi etkinlikleri gerçekletiriliyor.

lçe yöneticilerinin, iire ilgisinden dolay proje için mar sözü yazmasn istemesi üzerine Kaymakam Kartal, yazd sözleri ilgililere iletti. Sözlerin beenilmesinin ardndan kentteki müzisyenler tarafndan mar bestelendi.

Diyarbakr Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü örencilerince seslendirilen mar, proje kapsamnda gerçekletirilen etkinliklerde dinletiliyor.

- Diyarbakra, Diyarbakrlya duyduumuz sevgi bu mar yazmaya itti

Kartal, ilkokuldan balayarak lise örencilerine kadar sahip olunan milli, manevi ve kültürel deerleri yeniden hatrlatma gerei hissederek hayata geçirdikleri projede mar yazma fikrinin ortaya çktn söyledi.

Diyarbekir Gençlik Mar adn verdii marn sözlerinde adalet, iman, erdem, ahlak ve ilkeli duru sahibi olmann gençleri güzel yarnlara ulatracan vurguladna iaret eden Kartal, milletin umudu gençlerin atadan devraldklar mirasla ülkeyi dünyayla rekabet edebilen, mazlum milletlerin umut haline getireceklerini aktard.

Diyarbakra ve Diyarbakrlya duyduumuz sevgi bu mar yazmaya itti. ifadelerini kullanan Kartal, unlar kaydetti:

Diyarbakr, 639 ylnda sahabeler tarafndan fethedilmi bir ehir, Müslümanl ilk elden sahabelerden örenen bir ehirdir. Bundan dolay çok önemli bir kent. çok sayda sahabenin mezar, peygamber kabirlerinin ve makamlarnn bulunduu çok mübarek yer bir yerdir. çok deiik, tarihi derin bir ruhu var. Bu ruh ve kültürden feyz alarak sahip olunan deerlerin tekrar tekrar ortaya çkarlmas gerekiyor.

Gençlerin, buray fetheden ve slamlatran daha sonrasnda da milletin bir parças haline getiren o ruhu korumas gerektiini ifade eden Kartal, Bundan dolay bu memleketin gençlerimize sahabelerden yadigar kaldn ve onlar sayesinde de payidar olacan tekrar tekrar ifade ettik. dedi.

- Gençlerimizle hemhal olmak düer

Kentle ilgili hiçbir zaman olumsuz bir düünceye kaplmayacaklarn belirten Kartal, unlar söyledi:

Türk milleti içinde bütün etnik unsurlarn olduu büyük bir milletin addr. Türkiye Cumhuriyeti devleti de Türkiyede yaayan bütün insanlarn devletidir. Sayn Cumhurbakanmzn tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan düsturundan hareketle kimseyi birbirinden merebine, mezhebine, inancna ve rkna göre ayrma lüksümüz yoktur. Ayn topraklardan, kültürden ve tarihten besleniyoruz. Buradaki insanlar da bunun farknda. Ülkemiz önce Ortadouda belki daha sonra dünyann genelinde bütün mazlum milletler için Mustafa Kemal Atatürkün de bize iaret ettii gibi bir umut na dönüecektir.

- Belediye kaynaklar gençler için kullanlyor

Belediyeye bakan vekili olarak görevlendirildikten sonra, çocuklarn geleceini ellerinden almaya ve terörü finanse etmeye çalan yönetimlerin aksine kaynaklar ülkenin gelecei olan gençlere harcadklarn aktaran Kartal, Deerler Eitimi Projesinin de bu kapsamda gelitirildiini vurgulad.

- Bu bayra onlar devralacak

Kaymakam Serdar Kartal, projeyle ilgili Kaynaklar geleceimiz çocuk ve gençler için seferber etmek zorundayz çünkü bu bayra onlar devralacak. Onlar öz, milli manevi deerlerimizle yetitirdiimiz zaman gönlümüz rahat olarak bu ii yapm olacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Kentin terör kaynakl olumsuz imajnn aksine huzurlu olduunu belirten Kartal, Emin olun burada çok farkl bir Diyarbakr var. Bu ortamda sadece devlet olarak bizlere deil, bütün milletimize bölgeye sahip çkmak buralara gelmek görmek, gençlerimizle hemhal olmak düer. diye konutu.

- çok çalacaz

Güzel Sanatlar Lisesi örencilerinden Ömer Baran ise mar seslendirenler arasnda bulunmaktan dolay mutlu olduunu belirterek, Biz Diyarbakr gençleri olarak ülkenin kalknmas için çok çalacaz. ifadelerini kulland.

Hamit Yeil ise Kaymakam Kartala mar sözlerini yazd için teekkür ederek, Diyarbakrn zenginliklerini ve güzelliklerini göstermesi bizi mutlu etti. dedi.

Kaymakam Kartaln kaleme ald Diyarbekir Gençlik Marnn sözleri öyle:

Akl, bilim, irfanla uzaklar yakn olur

Edep, ahlak, imanla millet payidar olur

Özgüvenle, ilkeyle, adaletli bir duru

Hogörüyle, sevgiyle güzelliklere kavu

Diyarbakr ufkuna yeni bir güne dodu

Selam ey gençlik sana, kalbin imanla dolu

Sensin bir tek sahibi ay yldzl bayran

Sensin bir tek umudu milletin ve vatann

Bak bu mübarek toprak sahabeden yadigar

Kini nefreti brak, kardelikte hayat var

Sen oldun bir tek umut aziz anl millete

Galip gelecek elbet aydnlklar zillete

Diyarbakr ufkuna yeni bir güne dodu

Selam ey gençlik sana kalbin imanla dolu

Sensin bir tek sahibi ay yldzl bayran

Sensin bir tek umudu milletin ve vatann

Ufuklardan yaylan kardelik kokusudur

Gönüllere ilenen birliin dokusudur

u karanlk dünyada ya özgürlük ya zillet

Yürüyeceiz elbet büyüyecektir millet

Diyarbakr ufkuna yeni bir güne dodu

Selam ey gençlik sana kalbin imanla dolu

Sensin bir tek sahibi ay yldzl bayran

Sensin bir tek umudu milletin ve vatann.

Ana Sayfaya Git