"Gençler Kızlar Buluşuyor Projesi"

Mardin'da uygulanan, "Gençler Kızlar Buluşuyor Projesi" kapsamında kırsal mahallelerden kente getirilen genç kızlar tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı buluyor.

Haberler 20.02.2018 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik, görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi ve Gönül Elçileri tarafndan hayata geçirilen proje ile 2 ayda 700 krsal mahalleden 960 genç kz Mardine getirildi.

Kahvaltda vali konanda arlanan genç kzlar daha sonra kentin tarihi mekanlar gezdi.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yamann ei Gülseren Yaman yapt açklamada, kentte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attklarn söyledi.

GENç KIZLAR BULUUYOR

Gönül elçileri olarak kentte çalmadk kap brakmadklarna iaret eden Yaman, her hafta bir krsal mahallede vatandalarla bulutuklarn, onlarn evine konuk olduklarn belirtti.

Yaman, bu çalmalarla gönüllere köprüler kurduklarn dile getirerek, bu kapsamda krsal mahallelerde yaayan genç kzlar vali konanda sabah kahvaltsnda arladklarn, onlarla görüerek ihtiyaçlarn belirlediklerini aktard.

2 ayda 960 genç kz Mardinde arladklarn anlatan Yaman, unlar kaydetti:

Genç kzlarmz kansere kar bilgilendirdik. Kzlarmza KETEM ile yaptmz ibirlii neticesinde erken tannn öneminin anlattk. Öte yandan her bulumadan sonra kzlarmzla fidan dikimi yaptk. Bu çalmay krsal mahallelerimizde de sürdürdük. Kzlarmz araclyla da krsal mahallelerde gönüllere dokunduk. Ayrca genç kzlarmzn yaad ehri tanmasn saladk. Bu tür etkinliklerle gönüllere dokunmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git