Gençlere Motosiklet Eğitimi

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, başlattığı "Spora Gönül Ver" projesi kapsamında Diyarbakır'da bir okulda öğrencilere eğitim verdi.

Haberler 08.04.2019 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport ampiyonu eski milli motosikletçi Kenan Sofuolu, balatt Spora Gönül Ver projesi kapsamnda Diyarbakrda bir okulda örencilere eitim verdi.

Sofuolu, motor sporuna ilgi duyan genç yeteneklerin kefedilmesi amacyla balatt proje kapsamnda merkez Balar ilçesindeki ehit Uzman çavu Süleyman yikul Ortaokulunu ziyaret etti.

Youn ilgiyle karlanan Sofuolu, baz örencileri motosiklete bindirdi, örencilerle okulun bahçesinde motosiklet sürdü, birlikte fotoraf çektirdi.

Sofuolu, Türkiye Büyük Millet Meclisine gittii günlerde Spora Gönül Ver adyla bir proje balattn anmsatt. Bu projeyle özellikle Dou ve Güneydou olmak üzere Türkiyenin birçok ehrini gezeceini ifade eden Sofuolu, hiç kimsenin gitmedii yerlere gidip oradaki çocuklara sporu, motor sporunu alamak ve onlara destek olmak istediklerini belirtti.

Projeye baz sponsor markalarn destek verdiini anlatan Sofuolu, unlar kaydetti:

Bunlarla beraber bir kupa yapalm, o kupada yetenekli sporcular seçelim ve o sporcular alp dünya arenalarna çkartalm dedik. Sadece stanbul, Sakarya, zmir deil de Türkiyenin her yerindeki çocuklara ulaalm, yetenekli çocuklar bulalm, onlara motosikleti gösterelim, motosiklet kullandralm, çok iyi gördüümüz çocuklar seçelim, ampiyonay alalm ve ülkemize yeni sporcular kazandralm istedik.

Diyarbakrda bir okul seçtiklerini ve ehirdeki motosiklet tutkusu olan çocuklar davet ettiklerini kaydeden Sofuolu, ilginin çok fazla olduunu dile getirdi.

Kenan Sofuolu, Bizim bu çocuklara bir tutku, bir heves ya da hayatlarnda baarl olacaklar baz konularda imkanlar salamamz gerekiyor. çocuklarn bu ilgisini görmek beni çok mutlu etti. Bu çocuklardan ileride ülkemizi temsil edecek, faydal, hayrl sporcular çkmasn umut ediyorum. ifadelerini kulland.

Projeye 700ün üzerinde talep olduunu ancak bu taleplerden elemeler yaplacan anlatan Sofuolu, ilk önce saynn 35e, sonra 10a düürüleceini, kalan 10 kiiye eitim verileceini bildirdi.

Sofuolu, unlar aktard:

Eitilecek ampiyon ismi ise Avrupa ve Dünya ampiyonalarna kendi imkanlarmzla göndereceiz. Motor sporlar pahal bir spor dal. Yüzlerce sporcuyu seçip Avrupaya gönderme ansmz yok. Bu projeyi yaparken de devletten bir kuru talep etmedik. Kendi imkanlarmzla, sponsorlarla yaptmz bir proje. mkanlarmz kstl ama amacmz her yere ulamak. Rabbim inallah bu çalmalarn sonunda Türkiyeye faydal bireyler yetitirmek anlamnda bize imkan salar.

Motosiklet kullanan çocuklardan Selen Rojin Osmanolu da Sofuolu ile motosiklete binmenin mutluluunu yaadn belirterek, Bugün hayatmn en güzel gününü yayorum. Kenan Sofuolunun okula geleceini bilmiyordum, bu sabah örendim ama iyi ki gelmesini beklemiim. dedi.

Yasin Aydn da, ilk defa küçük motora bindii için çok heyecanl olduunu anlatarak, eitimin çok elenceli geçtiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git