Gençlere özel kitap kafe

Mardin'in Midyat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle "Gençlerimiz Kendini Geliştiriyor Projesi" kapsamında açılan kafede gençler, rahat bir ortamda kitap okuyabilecek, çay kahve içebilecek.

Haberler 16.10.2017 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlnn desteiyle gençlere özel kitap kafe törenle hizmete açld.

Bakanln Gençlik Projeleri Destek Program kapsamnda hazrlanan Gençlerimiz Kendini Gelitiriyor Projesi çerçevesinde lim Yayma Cemiyetince kitap okuma alkanl kazandrlmas amacyla Bahçelievler Mahallesinde açl yaplan kafede gençler, rahat bir ortamda kitap okuyabilecek, çay kahve içebilecek.

Kafenin açlnda konuan Kaymakam Hüseyin Tekin, bu ve benzer projelerle çok güzel yerlere gelineceini belirterek, Midyatta bu manada çok güzel eyler olduunu ve olacan söyledi.

Tekin, unlar kaydetti:

Midyatta gençlere yönelik projeler için 1,7 milyon liralk kaynak yarattk. Bunun içinde Ankara, stanbul ve zmir gezileri de var. Hayatnda hiç uçak görmemi çocuklarmz uçakla geziye göndereceiz. çocuklarmzn bir ksmn Avrupa, Almanya ve talyaya göndereceiz. Bunun ötesinde orkestra var çocuklarmz için. Bunun içerisinde çeitli sportif aktiviteler var.

lim Yayma Cemiyeti Genel Bakan Yusuf Tülün, cemiyet olarak faaliyetlerinde 66 yl geride braktklarn söyledi.

ÖZEL KTAP KAFE

Bugün aktif olan, örenci misafir ettikleri 183 yurt ile hizmete hazr hale getirilen 210 yurt bulunduunu dile getiren Tülün, u anda 28 bin örenciyi bu yurtlarda barndrdklarn aktard.

Tülün, açl yaplan kitap kafe gibi gençlik merkezi ve kültür merkezlerinin saysnn 100e ulamak üzere olduunu vurgulayarak, sadece imam hatip okullarnn mezunlarna deil, üniversite örencisi olan tüm Türkiye gençliine kaplarn açtklarn belirtti.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu, açlan kitap kafelerde kitap okunacak olmasnn önemine deinerek, kafede okunacak kitaplarla gençlerin deerleri ile buluacan ifade etti.

AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki ler Bakan Yardmcs Zeynep Alk ise bu kitap kafede imam hatipli, bu camiada yetimi bir kii olarak gelip muhabbet edeceini anlatarak, Midyatta kitap kafe açlmasnda emei geçenlere teekkür etti.

Konumalarn ardndan kafenin açl yapld.

Törene, l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, lim Yayma Cemiyeti ube Bakan Tark Demir, l Müftüsü smail çiçek, Midyat Belediye Bakan Yardmcs Tevfik Baysal ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git