Gençlere taş çıkarıyor!

Diyarbakır'da atıcılık branşında lisanslı sporcu olarak 20 yıldır müsabakalara katılan Mehmet Açıkgöz, kazandığı 10 kupa ve 13 madalyaya yenilerini eklemek istiyor

Haberler 21.05.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda atclk brannda lisansl sporcu olarak 20 yldr müsabakalara katlan 74 yandaki Mehmet Açkgöz, spor akyla gençlere ta çkartyor.

Av merak nedeniyle 20 yl önce atclk sporuna balayan Açkgöz, inaat sektöründe yürüttüü faaliyetin ardndan 2000 ylnda emekli olduktan sonra lisansl sporcu olmak için bavuru yapt.

Bavurusu kabul edilen Açkgöz, veteran kategorisinde Türkiyenin farkl illerinde düzenlenen müsabakalara katld.

20 ylda 10 kupa ve 13 madalya kazanan Açkgöz, bu ödüllere yenilerini eklemek için çalmay sürdürüyor.

lerleyen yana ramen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda evinde idman sürdüren Açkgöz, herkese spor yapmalarn tasviye ediyor.

KAHVEDE OTURUP, OYUN OYNAMIYORUM, SPORLA LGLENYORUM

Açkgöz, yapt açklamada, veteran erkekler kategorisinde 20 yldr atclk sporu ile ilgilendiini söyledi.

Silah ve avclk merak ile bu spora baladn ifade eden Açkgöz, lisansl sporcu olarak katld müsabakalarda baar elde ettiini belirtti.

Açkgöz, veteran erkekler kategorisinde trap brannda bu sporu severek yaptn anlatarak, Konya, Bursa, stanbul, Mersin, Adana ve Malatyada yarmalara katldn ifade etti.

SPOR DNç TUTUYOR

Koronavirüs tedbirlerinden dolay evinden çkmadn dile getiren Açkgöz, öyle konutu:

Evimde geziyorum, kültür-fizik çalyorum, silahlarm temizliyorum. 27 Martta Konyada müsabakamz vard. Koronavirüsten dolay iptal oldu. Müsabakalar bekliyorum. Spor hem bedensel hem de zihinsel olarak insan dinç tutuyor. Bu sporla stres atlyor.

Diyarbakr ve çevre illerde veteran kategorisinde benden baka kimse yok bu sporu yapan. Bana rakip Diyarbakrda kimse yok. Türkiyenin farkl illerinde var. diyen Açkgöz, evde günde 10-15 bin adm yürüdüünü aktard.

Mehmet Açkgöz, Koronavirüsten önce 10-15 kilometre yürüyü yapyordum. Yatlarm gibi kahvede oturup, oyun oynamyorum, sporla ilgileniyorum. Spor bedensel ve zihinsel olarak çok faydal. Gezerek geçiriyorum zamanm. Sporla uramak çok iyi. dedi.

Bir madalya aldn zaman sanki dünyalar senin oluyor. ifadesini kullanan Açkgöz, ilk madalyasn Ergani ilçesinde aldn, son madalyasn ise Mersinde elde ettiini bildirdi.

Mehmet Açkgöz, Diyarbakrda bu spora merakl gençler olduunu, bunun için bir poligon yaplmasn talep ettiini dile getirerek, Memlekette bo gezen ve kahvelere giden gençler var. Burada bir poligon yaplrsa, gençler Türkiyeyi tüm dünyada temsil edebilir. Federasyon bakanndan talep ediyoruz. Gençler kahvede oturmasn, bu sporu yapsn. deerlendirmesinde bulundu.

Gençlerden bu spora gönül vermelerini isteyen Açkgöz, 74 yandaym, 20 yldr bu sporu yapyorum amatör olarak. Gençlere de tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git