Geri dönüşüm

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine, 'Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller' konularında eğitimler veriyor. Çocuklara çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı eğitimlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara geri dönüşüm ve atık pil kutuları yerleştiriliyor.

Haberler 03.04.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evsel atklarn geri dönüümü konusunda bilinçli bir nesil yetitirilmesi amacyla Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanlna bal çevre eitim birimi, oluturduu ekiplerle Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan Arif Eminolu ile Hürriyet lköretim okullarnda 1inci, 2inci, 3üncü ve 4üncü snfta okuyan yaklak 400 örenciye Evsel atklar kaynanda ayrtrma, geri dönüümün önemi ve çevre bilincinin arttrlmas konulu eitim verdi. Alannda uzaman eitmenlerden oluan ekipler tarafndan verilen yaklak 40 dakikalk eitimler srasnda örencilere atk pillerle ilgili ksa bir film de izletildi.

çEVRE VE GER DÖNÜÜM

Örencilerin çevre ve geri dönüüm konusunda merak ettikleri sorular yantlayan uzman ekipler, örencilerde çevre bilincinin olumas için geri dönüümün önemi, evsel atklarn farkl ekillerde toplanmas gereklilii, çevreyi bilinçli bir ekilde koruma ve temiz tutma konularnda bilgiler verdi. Örencilere, içeriinde birçok metal iyonu barndrd, doada kolay çözülmedii için çevreye ve insanlara ciddi anlamda zararlar olan atk piller konusunda da bilgilendiren ekipler, eitimler kapsamnda örencilere blok not, çevre eitimi ile ilgili hikaye kitab, kurun kalem ve çiçek tohumlar hediye etti. Verilen eitimler; örenci, veli, öretmen ve okul idarecileri tarafndan da memnuniyetle karland. Eitimlerin sonunda okullara geri dönüüm ve atk pil kutular yerletirildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal çevre eitim birimi, evsel atklarn kaynanda ayrtrlp geri dönüüme kazandrlmas konusunda eitimleri yaygnlatrp dier okullarda da gerçekletirmeyi hedefliyor.

Ana Sayfaya Git