Geri dönüşüm!

Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında okullarda çevre, evsel atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile atık pil konularında başlattığı bilgilendirme eğitimleri devam ediyor.

Haberler 25.05.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, 2018 - 2019 eitim ve öretim döneminin balamasyla okullarda balatt eitim çalmalar devam ediyor. Sfr Atk Projesi kapsamnda Milli Eitim Bakanlna bal okullarda örenim gören örencilere, çevre, evsel atklarn geri dönüüme kazandrlmas ve atk pil konularnda verilen eitimlerde evsel atklar kaynanda ayrtrma, geri dönüümün önemi, çevre bilincinin arttrlmas ve yenilenebilir enerji balklar ele alnyor.

OKULLARA PL KUTULARI

2018-2019 eitim dönemi boyunca kent merkezi ile d ilçelerdeki tüm ilköretim, ortaöretim ve liselerde eitimler vermeyi planlayan çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, örencilerde çevre bilincinin olumas için geri dönüümün önemi, evsel atklarn farkl ekillerde toplanmas, çevreyi koruma ve temiz tutma konularnda bilgiler verecek. çocuklara çeitli hediyelerin de datld eitimlerde, çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, ayrca okullara geri dönüüm ve atk pil kutular da yerletiriyor.

2018-2019 döneminde uana kadar 62 okulda eitim veren çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl ekipleri, okullarn tatil olmasna ksa bir süre kala eitimlerine younluk verdi. Ekipler, bu hafta içinde Silvan Cumhuriyet Ortaokulu, Eil Merkez Ortaokulu, Ergani nklap lkokulu ve Arif Biçen lkokulu, Yeniehirde ise Aliemiri Ortaokulu ve Yeniehir lkokulunda eitimler verdi.

Ana Sayfaya Git