Geriye karne hediyesi saat

Elazığ'daki depremde yıkılan binada kaybettiği eşi ve oğlunu yan yana toprağa veren Turgut Elidar, karne alan 10 yaşındaki oğlu Ömer Asaf Elidar'a hediye ettiği, ondan hatıra kalan kol saatini yanından ayırmıyor.

Haberler 01.02.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan Elazdaki depremde eini ve 10 yandaki olunu kaybeden Turgut Elidar, evladndan geriye kalan kol saatini hatra olarak saklyor.

Sürsürü Mahallesinde yklan 4 katl Dilek apartmann zemin katnda oturan 2 çocuk babas Turgut Elidar, 24 Ocakta meydana gelen 6,8 iddetindeki depremde enkaz altnda kalan ei Tansel Elidar (40) ve olu 10 yandaki Ömer Asaf Elidar kaybetti.

Ei ve olunu Maden ilçesinin Kzltepe köyünde yan yana topraa veren Elidar, olundan geriye kalan, karne hediyesi olarak ald kol saati ile teselli bulmaya çalyor. Elidara taziye ziyaretleri sürüyor.

- Rabbim bize sabr versin

Elidar, acsnn tarifsiz olduunu söyledi. Namaz kld srada einin, Olum kaç deprem oluyor diye seslendiini duyduunu ifade eden Elidar, hemen d kapya yöneldiini belirtti.

Elidar, kapy açtn, bu srada ei ve olu ile arasnda 2-3 adm kaldn aktararak, Peimden gelin, demir kapy açaym. dedim. Apartmann ana giri kaps da yaklak 3 metre mesafede. Orada molozlar döküldü. Ondan sonra demir kapya tutundum, açlmad. kinci bir hamle ile kapy açtktan sonra bir basnç beni dar att. Apartmann girii 5-6 basamak. Dütüm. dedi.

Binann 4 katl olduunu, zemin katta oturduklarn anlatan Elidar, Bina 3-4 kat inmi aaya. Binadaki 3. ve 4. dairedeki aileler kendi çabalaryla çkt. Evi salam olanlar gelip, yardm ettiler. Onlar çkardlar. Eim, olum ve komumun kz orada kald, çkaramadlar. Allahtan gelmi. Rabbim bize sabr versin. Ben eimden de razydm, Allah da ondan raz olsun. diye konutu.

Elidar, eini ve olunu kaybettiini, daha çok kayplar yaayan aileler de olduunu dile getirerek, yaamn yitirenlere rahmet diledi.

- Evimin direini çekemedim enkazn altndan

Derslerinde baarl olan oluna karne hediyesi olarak saat aldn dile getiren Elidar, Olum her akam eve geldiimde, Evimin direi, ho geldin. der, sarlr öperdi beni. Evimin direini çekemedim enkazn altndan, kollarm krld. ifadelerini kulland.

- Cenazesinde bile kolundayd

Olunun öretim ylnn ilk yarsnda teekkür belgesi getirdiini anlatan Elidar, öyle konutu:

Benden akll saat istedi. kinci dönem takdir almas halinde akll saat alacam söyledim. O zaman normal bir saat al. dedi. Tamam dedim. Saati paket yaptrdm, getirdim, koluna takt. Hediye ettiim saati hiç çkarmad kolundan. Cenazesinde bile kolundayd. çkardlar teslim ettiler. Toz, toprak...

- Vasiyeti üzerine köye defnetti

Evladnn ehit haberlerini duyduunda büyük üzüntü duyduunu anlatan Elidar, (ehit olacam, beni köyüme defnedeceksiniz.) diyordu. Devaml bu cümle vard aznda. Vasiyetini yerine getirdim, hem eimi hem olumu köyüme defnettim. Rabbim yanlarna ald, ehadetlerini inallah kabul eder, bize de efaatçi olurlar inallah. diye konutu.

Elidar, 15 yandaki kzyla yaama tutunduunu anlatarak, Rabbim 15 yandaki kzm bana balad. Belki de beni ona balad. Ona destek olmak, ona nefes olmak zorundaym. Allahtan gelmi, ba, göz üstüne, iman etmiiz. ifadelerini kulland.

- Devletimiz, milletimiz çok büyük

Türkiyenin dört bir yanndan gelenlerin aclarn paylatn aktaran Elidar, herkese teekkür etti.

Elidar, Devletimiz çok büyük bir devlet. Milletimiz çok büyük bir millet. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah herkesten raz olsun. Devletimiz yanmzdayd. Herkes kendi yakn gibi davrand. Allah hepsinden raz olsun, ayaklarna ta dedirmesin. dedi.

Ana Sayfaya Git