Gidemediği okulun en başarılı öğrencilerinden oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kalça kemiği çürümesi olarak bilinen "aseptik nekroz" hastalığı nedeniyle okula gidemeyen 10. sınıf öğrencisi Fatma Nur Tekin, evde aldığı eğitimle, sınavlarda 96 not ortalaması tutturarak okulun en başarılı öğrencileri arasında yer aldı.

Haberler 02.03.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde kalça kemii çürümesi olarak bilinen aseptik nekroz hastal nedeniyle eitimini evde sürdüren 10. snf örencisi 16 yandaki Fatma Nur Tekin, hem hastalyla mücadele ediyor hem de 96 not ortalamasyla okulun en baarl örencileri arasnda yer alyor.

Ailesiyle ilçe merkezindeki Orman Mahallesinde yaayan 10. snf örencisi Tekin, yaklak bir yl önce aseptik nekroz hastalna yakaland.

Kemiklerin kanlanmasndaki bozulmaya bal kemik hücrelerinin ölmesiyle ortaya çkan ve kiinin fiziksel hareketlerini kstlayan rahatszlk nedeniyle zor günler geçiren Tekin, uzun tedavi süreci yüzünden çok sevdii okulundan ve arkadalarndan uzak kald.

Kaydn dondurmak için gittii Yüksekova Anadolu Lisesinde, Milli Eitim Bakanlnn balatt evde eitim hizmetinden haberdar olan baba Mehmet Sddk Tekin, kznn okuluna devam edebilmesi için Milli Eitim Müdürlüüne bavurdu.

Bunun üzerine evde eitim hizmeti almaya balayan Tekinin dier örencilere yetiebilmesi için öretmenleri de büyük çaba gösterdi.

Belirlenen program kapsamnda her gün eve gelen öretmenlerini can kulayla dinleyen, sürekli ders çalan Tekin, not ortalamasn 96ya yükselterek, okulun en baarl örencilerinden oldu.

- Okumaya olan akmdan vazgeçmeyeceim

Tekin, AA muhabirine yapt açklamada, önce sa sonra da sol ayann aksamaya baladn, Vandaki hastanede yaplan tetkikler sonucu rahatszlnn aseptik nekroz olduunu örendiini söyledi.

Kendini kötü hissettiini, sakat kalp okula gidememe korkusu yaamaya baladn anlatan Tekin, okuyup doktor olmak istediini, büyük hedeflerinin olduunu anlatt.

Tüm olumsuzluklara ramen ailesi ve öretmenlerinin en büyük moral kayna olduunu dile getiren Tekin, unlar kaydetti:

Bana göre herkesin bir hedefi, hayali olmal. Her ne kadar gidemesem de okulu ve okumay çok seviyorum. Okula gidemediim için defalarca aladm. çok üzüldüm. ki bacamdan ameliyat oldum. Ameliyattan sonra doktora ilk söylediim söz okuluma gidebilecek miyim, yürüyebilecek miyim oldu. Milli Eitim Müdürlüü bünyesinde evde eitim hizmeti verildiini örenince çok mutlu oldum. Öretmenlerim eve geldi, bana moral verdiler. Derslerimden ve okul hayatmdan geri kalmadm bu sayede. Bu moralle okulumda en baarl örenci seçilip birinci oldum. artlar ne olursa olsun ne yaarsam yaayaym eitime olan akmdan ve okuma azmimden hiçbir zaman vazgeçmeyeceim.

Tekin, rahatszl süresince yaadklarn yazya dökmek için Engelsiz Bir Yaam adl kitap yazmaya baladn aktard.

- Öretmenleri sayesinde kzm eitimine devam ediyor

Baba Mehmet Sddk Tekin de kzn tedavi için 3 haftada bir Ankaraya götürdüünü, hastalnn eskiye oranla gerilediini söyledi.

Kznn eitime devam edebilmesi için öretmenlerinin ve okul idaresinin büyük çaba gösterdiini kaydeden Tekin, Öretmenler evde bakm hizmetinden yararlanmak için bavuruda bulunmamz istedi. Biz de bavuruda bulunduk. Milli Eitim Müdürlüüne, okul yönetimine ve öretmenlerine çok teekkür ederim. Onlarn sayesinde kzm eitimine devam ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git