Gönül gözüyle hafız oldular

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğuştan görme engelli 2'si kardeş 3 kişi tüm zorluklara rağmen en büyük hayalleri olan Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin mutluluğunu yaşıyor

Haberler 04.12.2016 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde doutan görme engelli 2si karde 3 kii tüm zorluklara ramen en büyük hayalleri olan Kuran- Kerimi ezberleyip gönül gözüyle hafz oldular.

Silvan ilçesinin Kumgölü Mahallesi Dört çat mezrasnda oturan doutan görme engelli Reat (26) ve Kamuran Aytan (24) kardeler ile ilçe merkezinde oturan Yusuf Güzeç, Kuran- Kerimi ezberlemenin mutluluunu yayor.

Zorlua ve skntlara ramen Kuran- Kerimi bir ylda ezberleyen Aytan kardeler ile Yusuf Güzeçin en büyük hayali ise ileride çok iyi bir hafz olabilmek.

Hiçbir zaman of demedik, ükrettik ve sabrettik

Reat Aytan, Kuran- Kerimi örenirken birçok zorlukla karlatklarn, fakat yine de eitimlerini sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.

Bana ve kardeime bu ilmi ve eitimi öreten seydamz ayn zamanda amcamzdr. Kardeimle beraber Kuran- Kerimi ezberlemenin yannda Arapça gramer, fkh, tefsir ve hadis alannda da kendimizi gelitirdik. diyen Aytan, örenme döneminde zorluklar yaamalarna ramen ylmadklarn belirtti.

Aytan, O kadar zor durumlarla karlatk ki yeri geldi, yere dütük, bir yerlere çarptk ama hiçbir zaman of demedik, ükrettik ve sabrettik. ifadelerini kulland.

Müzikçalara yükledii Kuran- Kerimi sürekli dinleyerek ezberledi

Kamuran Aytan ise Kuran- Kerimi örenmenin mutluluunu yaadn ve bunun hiçbir duyguya e olmadn kaydetti.

Takldm yerler oldu ama yine de baarl oldum. diyen Aytan, bir ylda Kuran- Kerimi ezberlediini dile getirdi.

Kuran- Kerimi müzik çalara yükleyerek her gün dinlediine dikkati çeken Aytan, Kuran- Kerimi dinleyerek günde yaklak be sayfa tecvitli bir ekilde bir sene içerisinde hepsini ezberlediini aktard.

Aytan, Peygamberimiz öyle buyurmaktadr, Sizin en hayrlnz Kuran örenen ve öretendir hadisine binaen madem ki Allahu teala bu güzel ileri bize veriyorsa, biz neden Kuran örenmeye çalmyoruz? Kuran örenip öretmeye çalmalyz. diye konutu.

Zamannn büyük çounluunu okuyarak geçiriyor

Yusuf Güzeç ise Kuran- Kerimin günahlardan, hak ve hukuku koruyan bir kitap ve Allahn kelam olduunu vurgulayarak, Diyarbakr Ali hsan Arslan Görme Engelliler Okulunda 8 yl okuduktan sonra bir yl boyunca stanbulda ald eitimle kabartma yazy örendiini bildirdi.

nsan olarak bu yüce kitab okumazsak ve hayatmza ilemezsek öbür dünyada Allaha nasl bir hesap veririz? diyen Güzeç, öyle devam etti:

Zamanmn büyük bir çounluunu Kuran- Kerim okumaya harcyorum. Ben bunu baarabiliyorsam görenler daha güzel eyler yapabilirler, çünkü ben bir görme engelliyim ve bunu yapabiliyorum. Görenler eer bu azmi kendilerinde de görseler daha güzel eyler yapabilirler.

Ana Sayfaya Git