Gönül köprüsü oldu

Güvenlik görevlisi Aylin, yoksulun umudu, doğu ve batının köprüsü oldu.

Haberler 02.04.2018 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VANda Kredi Yurtlar Kurumuna bal Amine Hatun Kz Yurdunda güvenlik görevlisi olan Aylin Koç (25), dou ve batnn köprüsü, yoksul aile çocuklarnn da umudu oldu. Sosyal medya üzerinden yapt çarlarla bugüne kadar yaklak 5 bin ailenin yardm almasn, Vanda ve stanbulda yaayan örencilerin mektuplamasn salayan Koç, son olarak köy çocuklarnn pizza tatmasn salad. Koçun giriimleri sonucu ilk defa pizza yiyen çocuklar, büyük mutluluk yaad.

HABER MERKEZ

Vanda, 3 yl önce Umutlu Yarnlar ad altnda sosyal medya üzerinde yardm kampanyas balatarak yaklak 5 bin aileye yardm gelmesini salayan Koçun bir dier çalmas da Doudan batya sevgi seli projesi oldu. Batda yaayan çocuklarn, doudaki çocuklar tanmalar için mektuplamalarn salayan Koçun bu çalmas da büyük yank buldu. Örenciler birbirlerine sevgi dolu mektuplar gönderdi. Ksa süre sonra da Vanl örencilerin yazdklar mektuplara, stanbulun Esenyurt ilçesi Ahmet Keleolu ilkokulu ve Yusuf Özvatan Ortaokulu örencilerinden cevaplar geldi. Gelen 30 mektup, güvenlik görevlisi Koç tarafndan , Van lknur Ilcal lkokulu 2-E snfna giden örencilere teslim edildi. Mektuplar okuyan örenciler, büyük mutluluk yaad.

stanbulda yaayan çocuklarn Vandaki örencileri tanmalar için Vandan ald mektuplar istanbula kendisinin götürdüünü anlatan Koç, Farkl corafyada yaayan çocuklarn birbirleri ile etkileim halinde olmalarn, birbirleri ile empati kurmalarn, stanbulda ve Vanda yaayan örencilerin birbirlerini, ailelerini, yaadklar kentleri örenmelerini istedik dedi.

LK KEZ PZZA TATTILAR

Koç, son olarak köy okulunda okuyan 40 örencinin pizzayla tanmasn salad. Van Açlar ve Pastaneciler Dernei Bakan Sinan Polat ve yönetim kuruluna üye 7 aç, pizzalar Vanda hazrlayp, güvenlik görevlisi Koç ile birlikte kent merkezine 130 kilometre uzaklktaki çaldran ilçesine bal Yakütük mezrasna götürdü. Koç ve açlar, pizzalar örencilere ikram edip, sohbet etti. Örenciler, hayatlarnda ilk kez pizza yediklerini söyledi. Örenciler, kendilerine böyle bir ikramda bulunan Aylin Koç ile Açlar ve Pastaclar Derneine teekkür etti. Aylin Koç, bu tür projelerinin devam edeceini söyledi.

Ana Sayfaya Git