Gönüllere dokunuyor!

Muş'ta gençlik merkezi liderleri ve gönüllü gençler, karlı yolları aşarak gittikleri köylerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocukların yüzünü güldürüyor.

Haberler 03.03.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta gençlik merkezi liderleri ile gönüllü gençler, dondurucu soukta karl yollar aarak gittikleri köylerde düzenledikleri etkinliklerle çocuklarn gönlüne dokunuyor.

Merkezim Her Yerde Projesi kapsamnda, olumsuz hava koullarna ramen kilometrelerce yol katederek köylere ulaan gönüllüler, çocuklarla halat çekme, kartopu, mendil kapmaca, futbol, matrak gibi oyunlar oynayarak onlarn güzel zaman geçirmelerini salyor.

Hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesi ile bir ylda 100 köy okulunda yaklak 5 bin örenciye ulaan gönüllüler, düzenledikleri etkinliklerle çocuklarn gönlünde taht kurdu.

Korkut ilçesine bal Pnarüstü köyüne giden gönüllüler, burada hediyeler dattklar çocuklarn yüzünü boyad, kar üzerinde futbol, halat çekme ve mendil kapmaca oynad.

Mu Gençlik Merkezi Müdürü Kasm Demirçim, Gençlik ve Spor Bakanlnn desteiyle gençlerin kiisel ve kültürel geliimine katk salamak amacyla çeitli faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Haftann en az iki günü Merkezim Her Yerde Projesi kapsamnda köylere gittiklerini ifade eden Demirçim, öyle konutu:

Köylerdeki kardelerimizin gönüllerine dokunmak, bir araya gelmek için ziyaretler gerçekletiriyoruz. Onlar, okullarnda ziyaret edip faaliyetler yapyoruz. Hediyeler götürüyor, oyunlarla elendiriyoruz. Gençlik Merkezimizi tantc faaliyetler düzenliyoruz. Dondurucu soua ramen gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimizle bu faaliyetlerimizi gerçekletiriyoruz. Muta uzun süren k mevsimde çocuklarmza dokunmak, gönüllerini stmak, devletin scak elini göstermek için gençlik merkezimizi onlarn ayana götürüyoruz.

- Yüzlerini güldürmek bize yetiyor

Gençlik lideri Erol çalç da köylerdeki kardelerini mutlu etmek, sevindirmek ve yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Krsaldaki çocuklarn, gençlik merkezine gelemedikleri için birçok imkandan mahrum kaldn vurgulayan çalç, Gönül erleri olarak onlara ulap gönüllerinde yer edinmeye çalyoruz. Mu, k artlarnn çetin geçtii bir ilimiz. Souk havaya aldr etmeden gönüllü gençlerimizle köy köy gezip çocuklara ulayoruz. Onlar sevindiriyoruz ve çeitli oyunlar oynuyoruz. Okullarn ihtiyaçlarn gidermeye çalyoruz. Bir nebze olsun yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize. ifadelerini kulland.

Gönüllü gençlerden Ayenur Bekan da çocuklarla güzel zaman geçirdiklerini belirterek Burada çocuklarn yüzlerini boyadk, oyunlar oynadk. yiliin engeli yoktur, snr tanmaz. Kar k demeden nereye olursa olsun gidip iyilik yapmaya çalyoruz. dedi.

- Örencilerim güzel bir gün geçirdi

Öretmen Tuba Altn ise örencilerinin Gençlik Merkezi gönüllüleri sayesinde unutamayacaklar bir gün yaadn söyledi.

Gönüllülerin zor artlara ramen köye geldiini anlatan Altn, Hepsine teekkür ediyorum. çocuklarmz mutlu ettiler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git