Gönüllerin öğretmeni!

Diyarbakır’da, Millet İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan Serap Çaylı, koronavirüs tedbirleri nedeniyle öğrencilerine bir yandan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim verirken bir yandan da onlardan uzak kalmamak için evlerine giderek, eksiklerini giderip, zeka geliştirici oyunlar oynuyor.

Haberler 23.01.2021 - 02:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesindeki Millet lkokulunun snf öretmeni Serap çayl, koronavirüs tedbirleri nedeniyle örencilerine uzun süredir EBA üzerinden eitim veriyor. Örencilerinden uzak kalamayan çayl, evlerine de giderek, hem misafir oluyor hem de derslerindeki eksiklerini tamamlayp, zeka gelitirici oyunlar oynuyor. Örencilerinin okumaya balamasyla onlara ulamas gerektiini söyleyen Serap çayl, bu durumun aile ziyaretleriyle mümkün olabileceini düündüünü söyledi. çayl, Haftada 1 gün örencilerimin ailelerini evlerinde ziyaret ediyorum. Evlerine giderken, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna dikkat ediyorum. Örencilerime kitap okumay ve zeka gelitirici oyunlar öretiyorum. Her hafta farkl oyunlar öretmeye çalyorum. Zeka oyunlarnda örencilerimin çok baarl olduunu görüyorum dedi.

ALELER DE DESTEK OLUYOR

Örencilerin ailelerinin de kendisine bu konuda destek olduunu söyleyen çayl, Eer örenci okulda deilse öretmeni evindedir. Örencilerimin aileleri de bu konuda bana çok destek oluyor. Elimizden geldiince eitimimizi sürdürmeye çalyoruz. Örenci ziyaretlerinde snf ortamndaym gibi örencimle tek bana ders iliyorum. Ziyaretlerde örencilerin, eitimlerden ve benden uzak kalmamasn amaçlyorum. Gönüllülük esasyla örencilerime her zaman ulamay istiyorum. Salgn sürecinde birçok meslek gruplar emek veriyor. Ben de ne yapabilirim, diye düündüm ve örencilerimin evlerine ulamay istedim diye konutu.

ÖRETMENMN GELMESNDEN çOK MUTLU OLDUM

Kayra Kaplan (6) ise öretmenin eve gelip, kendisiyle ilgilenmesinden duyduu memnuniyeti dile getirerek, Öretmenim çok ilgili. çok mutlu oldum. Öretmenimle beraber ders iliyoruz. Bana oyunlar öretiyor. Öretmenimi çok seviyorum. Arkadalarm ve öretmenimi görebilmek için artk salgnn bitmesini istiyorum. Ben okulumu özledim dedi.

Kayrann annesi Baak Kaplan da salgn sürecinde canl derslere katldklarn ve öretmenin kendilerine sürekli destek olduunu dile getirdi. Kaplan, öretmenlerinin eksik olan noktalar kendilerine de bildirdiini ve Serap çayly evlerinde misafir etmekten mutlu olduklarn söyledi.

Baba Frat Kaplan ise olunun kitap okumay sevdiini ve bu alkanlnn, öretmeninin kendilerine sunduu kitap destei sayesinde gerçekletiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git